reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Legionowo i okolice

Ja chodzę do dr Stor, poprzednie ciąże prowadził Kucewicz ale ze względu na b. dużą podwyżkę ceny ;-) zdecydowałam się na tańszego lekarza. O Stor są przeróżne opinie, a ja nie mogę jej nic zarzucić.

Co do różnicy wieku to myślę, że na początku maleństwa będą maskotkami rodziny, potem pewnie "odszczepieńcami" ;-), po czym przyjdzie czas pojednania :-p. Między mną a siostrą jest 5 lat różnicy i wspólny jezyk znalazłyśmy gdy ja trochę dorosłam (jestem młodsza).

A Ty MeKlaudia, gdzie chodzisz do lekarza?

reklama
Anikaa te zajecia ktore polecasz to takie dla starszych dzieci -moja cora jeszcze za mala. ale fajnie wiedziec ze cos sie dzieje w naszych okolicach:)
Dekupag nie korzystalam jeszcze z uslug takich specjalistow wiec nikogo nie moge polecic.

a do ginekologa jezdzilam do WarsAwy, kiedys slyszalam dobre opinie o doktorze Pajaku -ale nawet nie wiem gdzie On przyjmuje..

Ostatnia edycja:
Ja chodze do Morylowskiego ze względu na to że będe rodzić w Nowym Dworze Maz..

Jeszcze tyle czasu do porodu a ja już sie martwie jak to będzie z Trójka dzieci..

Gosila85 wybacz, nie zwróciłam uwagi na suwaczek :zawstydzona/y:. Faktycznie, jeszcze na Was trochę za wcześnie. Ale może w przyszłości :sorry2:.

Ja zapisałam swoją Zuzię na razie na próbę, na balet do metrokultury. Po zajęciach napiszę, czy warto czy nie.

O Morylowskim, przyznaję, nie słyszałam, ale pewnie już nie będę musiała ;-)... poprzestaję na 3. dzieci i szpitalu bielańskim.
pozdrawiam Panie niedzielnie i się odmeldowuję ;-)
A.

Witam. Chciałam zapytać o te zajęcia z gotowania dla dzieci, bo myślałam żeby posłać na to swojego 5-letniego smyka.Tylko ciekawa jestem czy to jest na tyle fajnie zorganizowane żeby on się nie nudził i jak to ogólnie wygląda:-)

Zajęcia śmiało mogę polecić.dzieciaki nie tylko gotują ale dowiadują się o historii potraw, same komponują zestawy przypraw no i oczywiście na koniec jedzą swoje dzieła. Prowadzca ma przygotowane specjalne noże i zasadniczą chyba największa radośc sprawia właśnie krojenie ;). Dzieciaki same mieszają potrawy, komponują ich wygląd itp. Wiem również, że maja być zajęcia z przygotowywanie przyjęć dostosowane oczywiście do wieku dzieci.
NA stronie akademii są zdjęcia (większe na ich fb) możesz zobaczyć, że dzieciaki i te młodsze i starsze bawią się dobrze, a prócz tego możesz przyjść z synem na zajęcia próbne. :D

Obiecałam jeszcze napisać o balecie, otóż mogę polegać tylko na relacji córki bo rodzice nie mają wstępu na zajęcia ale małą twierdzi, że było super i zdecydowanie chce chodzić ... zatem i ja polecam :tak:

Witajcie dziewczyny czy mogę do Was? Nie jestem z Legionowa ale mieszkam niedaleko czyli w Jachrance.A skro mieszkacie w legionowie moze mozecie polecic jakiegoś dobrego niedrogiego prawnika z prawa rodzinnego?Bardzo proszę mój były maż chce mi zabrać córkę i nie wiem co robić:-:)(

Witaj aisza.
Ja niestety nie mam pojęcia kogo ci polecić bo nigdy nie korzystałam z porad prawnika.Jeśli chcesz skorzystać tylko z porady prawnej to możesz poszukać jakieś instytucji (typu Centrum Praw Kobiet), które świadczą swe usługi za darmo.Natomiast jeżeli potrzebujesz prawnika do reprezentowania w sądzie niestety będziesz musiała już kogoś wynająć.Cena prawnika zależy w dużej mierze od tego jaka to jest sprawa i na ile jest skomplikowana, więc trudno powiedzieć jak dużo musiałabyś zapłacić u kogoś konkretnego.
Życzę powodzenia w walce o córcię:)

Witam się miło, bo właśnie do Was dołączyłam. Podczytuję Was na razie, nabieram śmiałości i może z czasem napiszę coś więcej. Miłego czwartku

reklama
Do góry