reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

laptop dla nastolatka

Wiecie co, mi się wydaje że zakup taniego laptopa to strata pieniędzy. Takie modele szybko się psują (wiem z doświadczenia) a jeszcze szybciej się starzeją. Warto wydać trochę więcej aby chociaż te 3-4 lata sprzęt podziałał bez zarzutu.

reklama
Dwa tablety dla każdego - bez sensu. Znam to z doświadczenia. Tak aby dobrze pracować na tablecie nawet nowych generacji trzeba wydać więcej kasy bo płaci się za modę i ''niby'' nową technologię. Dla dziewczynki 10-15 lat starczy laptop zwykły ale minimum 6 GB RAM procesor i5 lub wyższy i podstawowa karta graficzna, BROŃ BOŻE Zintegrowana. Jakaś niska półka GeForca lub ATI . Cena za taki laptop to max 2000-2500 tys złotych i starczy jej długo. Midzy innymi do prac związanych z nauką, filmy, prezentacje, internet, facobook i inne, do gier podstawowych, Może ktoś powiedzieć, że te wymagania i tak są za duże jak na laptop, ale mam w rodzinie, pełno osób, które mają słabsze laptopy i.. nie dają rady z byle czym , no myszka się przesuwa po ekranie i tyle :D mówiąc sarkastycznie. Tu chodzi o to, że WINDOWSY dużooooo pamięci potrzebują i przeglądarki, reszta to szczegół. Jeśli drugi ma mało latek i Jeszce chodzi do szkoły lub rozpoczyna dopiero to tak TABLE wystarczy jeśli jest w podobnym wieku no cóż.. trzeba kupić 2 laptopy - bo będzie wojna to prawda.

My kupiliśmy dzieciakom komputer w tym sklepie """"""""""""Co prawda żona miała opory przed zamawianiem takiego sprzętu w internecie, no ale jak zobaczyła różnicę w cenie, to jakoś ją przekonałem. I oczywiście wszystko było w porządku, a my przynajmniej trochę zaoszczędziliśmy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry