reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lametta i brak owulacji

Witajcie :) mam dwoje dzieci, a teraz problemy w wystaraniu trzeciego Bejbika. Czekam do końca cyklu i ruszam z antykoncepcją na miesiąc. Później ma być stymulacja, bo od odstawienia antykoncepcji w listopadzie nie było owulacji. Pęcherzyki się tworzą,ale nie pękają. Z poprzednimi ciążami nie miałam żadnych problemów, więc wierzę, że takie rozwiązanie mi pomoże.
Hej, miałam stymulacje clo przez 4 msc nic nie dało, teraz jestem 3 Msc na antykoncepcji która kończę w tym Msc, umówiona wizyta na monitoring owulacji, i zobaczymy.
Dodam że mam pcos i od paru Msc biorę ovulomed max, do tego po anty chce włączyc miovelia nac na poprawę owulacji, mam nadzieję że będzie dobrze. 😊😊

reklama
no to zaczynam 4 cykl z Lametta + Gonal F. Trzymajcie kciuki żeby coś się z tego wykluło.
Ja miałam przez 4 cykle z tym że clostilbegyt na wywołanie owulacji i nie pomogło, dostałam na okres 3 Msc antykoncepcje żeby uspokoić jajniki, jestem już po trzecim Msc anty spodziewam się miesiączki i konsultacji u ginekologa na monitoring owulacji, mam nadzieję że ten okres czekania coś pomógł 😊

Ja miałam przez 4 cykle z tym że clostilbegyt na wywołanie owulacji i nie pomogło, dostałam na okres 3 Msc antykoncepcje żeby uspokoić jajniki, jestem już po trzecim Msc anty spodziewam się miesiączki i konsultacji u ginekologa na monitoring owulacji, mam nadzieję że ten okres czekania coś pomógł 😊
Ale nie miałam w ogóle owulacji? Czy przez te 4 cykle nie udało się zajść w ciążę?

To może przy tej wizycie co masz zaplanowana porusz z gin żeby zwiększył Ci dawkę? Albo zastosujcie inne leki?
Tzn po tym jak leki nie działały przez 4 cykle ani rusz to włączył mi antykoncepcje żeby wyciszyć jajniki bo miałam dużo pęcherzykow pcos, skończyłam właśnie anty dostałam miesiaczke i 10 dc mam minotoring do tego biorę suplementy miovelia i dokupiłam miovelia nac na pobudzenie owulacji.
To może przy tej wizycie co masz zaplanowana porusz z gin żeby zwiększył Ci dawkę? Albo zastosujcie inne leki?

Tzn po tym jak leki nie działały przez 4 cykle ani rusz to włączył mi antykoncepcje żeby wyciszyć jajniki bo miałam dużo pęcherzykow pcos, skończyłam właśnie anty dostałam miesiaczke i 10 dc mam minotoring do tego biorę suplementy miovelia i dokupiłam miovelia nac na pobudzenie owulacji.
Dawke tamtym razem miałam już zwiększana i mimo to nic, no nic zostaje mi poczekać do wizyty i się okaże 😊

reklama
To trzymam kciuki Justyna!
Jakie to ciężkie życie mamy my kobiety, teraz już wiem że zdrowia z żadnej strony nie można bagatelizować, kontrolować się dziewczyny robić regularne badania w każdej chwili może coś nas dopasc.

Moja pierwsza ciąża stracona w 7tyg, gdyby nie to i nie kontrola po i staranie się po roku o kolejna ciąże tak naprawdę bez rezultatów nir wiedziałabym do dziś że mam problemy, a to już 7 Msc mija jak się staramy.

Do góry