reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L4, zasiłki, urlopy wypoczynkowe, wychowawcze , macierzyńskie

reklama
Jeśli masz wątpliwości zrób tak jak napisała gaaliah. Jednak różnice naprawdę mogą być spore - jeśli w lutym miałaś wyliczaną pensję ok. 25, a w w innych m-ach np. 30 czy 31, to różnica może być naprawdę spora.
Np. w XII - pensja liczona 30-go
w I - pensja liczona 31 - należy się za 32 dni (31 dnistycznia i 1 dzień grudnia)
W II - pensja liczona 25 lub 26 - pensja za 25 lub za 26 dni - a 5-6 dni, to już da się odczuć.

Policz sobie stawkę dzienną i sprawdź, czy się zgadza.

Krupka pewnie masz racje - w piatek dzwonili z kadr, że zwolnienie nie wpłyneło, a oni liczą pensje - więc jeżeli policzyły w piątek 23.02 to może być tak kiepsko:-( ale jeszcze do nich zadzwonie

Udało mi się do nich dodzwonić. Więc rzeczywiście spowodowane jest to liczbą dni w lutym - policzone jest za 28. Poprosiłam o podanie stawki dziennej i teraz to już w ogóle ma pierdzielnik w głowie. Wg tego co podali, to dostałam więcej niż powinnam. Pewnie jakoś źle liczę :szok: z mnożenia liczby dni i tej stawki nie wychodzi:wściekła/y:

No i babka z ZUS-u ma rację! A Ty masz ciągłość zwolnienia, czy np. masz przeerwę na weekend czy coś?

No to coś chrzanią w tej Twojej robocie! Przecież oni nie mogą sobie naliczać jak im się podoba!! Powiedz, żeby Ci dokładnie przedstawili skąd taka stawka, jaka jest, jak będzie coś nie tak, to upomnij się o swoje!

Ja sprawdzałam i u mnie jest OK, a nawet trochę za bardzo Ok (więcej dają niż mi wyszło), ale już nie dochodziłam skąd ta różnica ;-)

reklama
Jeszcze mi przyszło do głowy, że może masz jakąś premię, albo co, która nie wlicza się do pensji brutto. No ale to byś przecież wiedziała!

Pogoń je tam - bo jak one mają stare druki, to może i stare przepisy stosują ;-) Pilnuj tez, żeby Ci te 182 dni zaliczyły do chorobowego, a nie 180, jak było kiedyś.

Do góry