reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L4 i macierzyński po urlopie wychowawczym

Witam. Mam pytanie do obytych w temacie. Jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony na pełny etat. Kończy mi się urlop wychowawczy i jestem w ciąży. Jak jest obliczana podstawa L4 ciażowego po powrocie do pracy i jak będzie liczona wysokość macierzyńskiego? Zastanawiam się co będzie dla mnie korzystniejsze wrócić do pracy do porodu czy przejść po wychowawczym na L4 ?
Z góry dziękuję za pomoc.

reklama
Ja poszłam z wychowawczego na l4 liczone jest normalnie zwolnienie ciążowe 100% macierzyński 80 z tego co masz na umowie.

Dziękuję za odpowiedź.
A wiesz może która stawka z umowy jest brana pod uwagę ? Mam na umowie wpisaną " najniższą krajową" czy będzie brana pod uwagę ta z przed wychowawczego czy po podpisaniu jak co roku aneksu do umowy dostanę kwotę z tego roku ?

Do góry