reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L4 ciążowe

Mam pytanko do dziewczyn które aktualnie są na l4 w związku z ciążą. Długo czekacie na przelew z Zus-u. ?Wypłatę w pracy dostawalam.zawsze ostatniego dnia miesiąca. Teraz powinnam otrzymać przelew z Zus-u, A tu nic. Zdaje sobie sprawę że przez koronacyrk mogą być opóźnienia i stąd moje pytanie ile czekałyscie na przelew?

reklama
Ja pierwsze L4 miałam od kwietnia i kasę dostałam w czerwcu. Dopiero od czerwca wypłacają mi regularnie.
P.S. załóż sobie profil na PUE ZUS i w zakładce świadczeniobiorca-zasiłki będzie informacja o zwolnieniach i datach ich wypłacenia.
Możesz mi powiedzieć gdzie jest ta zakładka? Przeszukałam całe PUE i mnie tego nie ma! Jak to możliwe że wy macie A ja tego nie mam?

reklama
Mirella12 prosze;)

Załączniki

• Screenshot_20200930-222534_Chrome.jpg
    Screenshot_20200930-222534_Chrome.jpg
    325,5 KB · Wyświetleń: 56
@mirella12 A pracujesz w dużej czy w małej firmie? Bo jak firma zatrudnia powyżej 20 osób, to wtedy kasę za L4 cały czas dostajesz od pracodawcy, w takim samym terminie w jakim dostawałaś wypłatę.

Ja tak miałam i ja też nie mam tej zakładki w PUE ZUS. Mi się wydaje, że mają ją tylko te osoby, które kasę dostają bezpośrednio z ZUS.

@mirella12 A pracujesz w dużej czy w małej firmie? Bo jak firma zatrudnia powyżej 20 osób, to wtedy kasę za L4 cały czas dostajesz od pracodawcy, w takim samym terminie w jakim dostawałaś wypłatę.

Ja tak miałam i ja też nie mam tej zakładki w PUE ZUS. Mi się wydaje, że mają ją tylko te osoby, które kasę dostają bezpośrednio z ZUS.
Poniżej 20osób,pracodawca nie wypłaca tylko ZUS

reklama
Do góry