reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam weekendowo :-)

Kurcze tak się cieszyłam, że nareszcie weekend i mąż pomoże mi trochę w obowiązkach a tu wstał chory niby. :confused: Bo boli go gardło.. i ma zapchany nos. Eh no i umiera oczywiście jak to chłop. Więc nici z udanego weekendu... muszę go zagonić chociaż trochę do roboty, bo małą się nie zajmie jak go rozwaliło.

Na szczęście Ala od wczoraj pogodna dziewczyna, nie daje mi w kość tak jak ostatnio i sama się trochę pobawi. No ale nie przechwalam bo same wiecie jak to jest.. :p
No widzę, że wam także maluszki marudzą, a ja myślałam, że to tylko moja ostatnio ma takie humorki.

A i miałam zapytać was mamusie.. jaki żel na ząbkowanie polecacie ?:)

Kiedyś w poczekalni u lekarza gadałam z taką starszą panią i ona stwierdziła, że facet jak ma temperaturę 36,7 to już zaczyna być umierający ;)

A na dziąsła używamy żelu dentinox i mamy jeszcze camilię, ale to w płynie jest.

reklama
my także dentinox N.
Maja chyba traktuje to jak cukierka:)) Zlizuje za kazdym razem i mlaska :) Wczoraj widziałam, że wcale nie ma nabrzmialych dziąseł ani czerwonych (ale podobno wcale wczesniej nie musza byc a bolą) i śmiałam się do niej, że oszukuje mamusie bo chce żelu polizać. Ona też sie śmiała:))

Czesc dziewczynki

U nas wczoraj byl koszmarny dzien i wieczorem mialam serdecznie dosc wszystkiego. Lenka marudzila i histeryzowala jak nigdy.
Na poprawe humoru wieczorem wybylam na babski wieczor i tak sie wybawilam ze naladowalam baterie na caly miesiac. Dodatkowo dzis sie dowiedzialam ze za tydzien przylatuje moj mezus wiec kolejny powod do radosci.

U nas zabki tez chyba ruszaja bo od wczoraj Lenka usilnie probuje pogrysc moje ramie-szczerbacz jeden tylko mi jezdzi tymi dziaslami:-) A dzis zasnela w lozeczku z nogami do gory, zaczynaja sie akrobacje przy zasypianiu.

Czarna milo cie poznac:-)

Sorbus przykro mi z powodu mamy.

Agunia widze za planujesz rozpetac mala wojne. I dobrze-swojej racji trzeba bronic.

Doriss baw sie dobrze

polis nie wiem czy pisalas, ale zadowolona z fryzjera???

A tak z innej beczki. Mój mąż za 3 tyg konczy 30 lat. Macie pomysły na jakiś oryginalny prezent. Gdybym miała wieksze możliwości urządziłabym mu w ogrodzie party, ale czesc znajomych i rodziny w tym czasie bedzie na wakacjach. Myslałam żeby mu na przescieradle wysmarowac jakiś tekst i przywitac go gdzies nim. Macie jakies oryginalne pomysły?

Ostatnia edycja:
my mammy dentinox i sachol naprzemiennie

Sacholu nie stosuje się u dzieci do 12 roku życia ze względu na zawartość salicylanów mogących spowodować zespół Reye'a

[edit] Znalazłam ulotkę: ulotka - sachol - stosowanie u dzieci powyżej 3 roku życia wyłącznie na zlecenie lekarza, poniżej 3 roku życia nie stosuje się w ogóle.

Ostatnia edycja:
Sacholu nie stosuje się u dzieci do 12 roku życia (jest informacja w ulotce) ze względu na zawartość salicylanów mogących spowodować zespół Reye'a
Ja mam nawet uczulenie na salicylany...
I niczym dziąsełek nie smaruję. Ponoć za dużo skutków ubocznych. Masuję jej trochę dziąsła i się uspokaja. No i zawsze jak jest bardzo źle można podać lek przeciwbólowy. Ja to się zastanawiam jak radziły sobie z tym nasze babcie? Pewnie skórka od chleba do życia.
W superniani raz radzono wąski schłodzony w lodówce kawałek marchewki do ssania. Adasiowi podawałam.

hej dziewczyny, wpadłam się tylko pożegnać i uciekamy na działkę :) 1wsze wakacje Filipka :) nie piszcie zbyt wiele, bym za dużo do nadrabiania nie miała ;) pozdrawiam :*

Witamy się :-D

My też dziś mamy zabawowo, bo wieczorem wesele :-D ja po fryzjerze i już mi synuś zdążył powyciągać misternie poukładane włosy :dry: śpi dziś u babci, ciekawe, czy babcia się nie rozmyśli, żeby się nim opiekować, jak ja wrócę do pracy :confused:

Na ząbkowanie mamy Dentinox, a w razie fatalnego ząbkowania Orajel Baby - ponoć rewelacja :cool2: póki co Dentinox to jak deser :sorry2:

reklama
Do góry