reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

reklama
A mogłabyś przypomnieć czy pierwszym dniem w którym możliwe jest że test pokaże 2 kreseczki jest 6 czy 8 dpo?
teoretycznie 8 chociaż są już jakieś głosy, że do zagnieżdżenia może dojść nawet 5dpo (ale nie znalazłam nic mądrego na ten temat) no i należy pamiętać, że te testy które teraz są wyłapują bete nawet poniżej 5 (pomimo, że teoretycznie tak być nie powinno) więc ja uważam, że beta typu 4 czy te 5 to i dzień po zagnieżdżeniu może się pojawić. Czyli wtedy około 7 dpo ale to raczej bym traktowała w kategoriach cudu, a nie reguły. Dla mnie takim optymalnym terminem na testowanie jest 10 dpo wtedy już coś powinno się tlić

teoretycznie 8 chociaż są już jakieś głosy, że do zagnieżdżenia może dojść nawet 5dpo (ale nie znalazłam nic mądrego na ten temat) no i należy pamiętać, że te testy które teraz są wyłapują bete nawet poniżej 5 (pomimo, że teoretycznie tak być nie powinno) więc ja uważam, że beta typu 4 czy te 5 to i dzień po zagnieżdżeniu może się pojawić. Czyli wtedy około 7 dpo ale to raczej bym traktowała w kategoriach cudu, a nie reguły. Dla mnie takim optymalnym terminem na testowanie jest 10 dpo wtedy już coś powinno się tlić
Dziękuję za wyjaśnienie 🙂 zostane w takim razie przy tym 3 maja, czy 9 po, no chyba że wpadnie jakaś imprezka majowkowa to dla pewności zatestuje, ale na razie na nic specjalnego sie nie zanosi 😅

Ja oczywiście już wpisuje się na maj... 😊 Co prawda okres spóźnia mi się drugi dzień ale beta jak widać negatywna , więc odliczam do dni płodnych w maju 💪

Załączniki

• IMG_20220427_192429.jpg
    IMG_20220427_192429.jpg
    173,4 KB · Wyświetleń: 142
reklama
Do góry