reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Witajcie kochane mamusie :) przychodzę do was z pytaniem, ponieważ dopiero teraz się tego dopatrzylam a wizytę mam 20.01 to zapytam was może wy mniej więcej będziecie znały odpowiedź.
Wiec tak:
Miesiączkę miałam albo 23.06 albo 24.06, cykle mam równo co 30/31 dni. Stosunek odbył się 10.07 oraz 11.07, a lekarz na prenatalnych(1 trymestru) podał termin wg usg na 28.03 i że ciąża jest 2 dni starsza czy owulka mogła się jakoś przesunąć? Z góry dziękuję wam za odpowiedź bo mój ginekolog do którego chodzę od pocStku podaję termin 31.03 a 01.04 dlatego dziwi mnie te 3-4 dni różnicy

reklama
Wiesz że porodów w terminie jest może 15-20 procent więc jest to termin umowny bardzo 😉 om miałam 26 czerwca, owulacja była 10/11.07 (badane testem)
termin wg ostatniej miesiączki 1.04
Ciąża wg usg o tydzień starsza od samego poczatku
Więc wiesz 😉 wg usg zaszłam w ciaze 7 dni po OM ... Tylko test owulacyjny wskazał owulacji dopiero 10 lipca 😂

Witajcie kochane mamusie :) przychodzę do was z pytaniem, ponieważ dopiero teraz się tego dopatrzylam a wizytę mam 20.01 to zapytam was może wy mniej więcej będziecie znały odpowiedź.
Wiec tak:
Miesiączkę miałam albo 23.06 albo 24.06, cykle mam równo co 30/31 dni. Stosunek odbył się 10.07 oraz 11.07, a lekarz na prenatalnych(1 trymestru) podał termin wg usg na 28.03 i że ciąża jest 2 dni starsza czy owulka mogła się jakoś przesunąć? Z góry dziękuję wam za odpowiedź bo mój ginekolog do którego chodzę od pocStku podaję termin 31.03 a 01.04 dlatego dziwi mnie te 3-4 dni różnicy

Oczywiscie, ze się mogła przesunąć!

Hey dziewczynki ;)
Jestem w ciąży z córeczką.
W 24+2 ważyła 564g czy to nie za mało :/ ?
Miała tak któraś ?

Hey dziewczynki ;)
Miała tak któraś ?

Mieści się w normach, głowa do góry!
IMG_2631.JPG

Hey dziewczynki ;)
Miała tak któraś ?
Moja w 26 (za dwa dni 27) wazy 650 gram - nie mieści się w normie i jest teoretycznie sporo za mała. Ale w poprzedniej ciąży już to przerabiałam - moje dziewczyny widać już tak maja - rosną baardzo nieregularnie. Starsza córka póki co rozwija sie pięknie, ani razu nie chorowała dłużej niż kilka dni, a antybiotyku nie widziała na oczy- 5 lat

reklama
Do góry