reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Nie masz już w ogole objawow? Ja panikuje bo nawet apetyt mam normalny ...praktycznie tylko troche piersi mnie bolą jeszcze a tak to nic.
Nie mam. W ub tygodniu zaczęły się mdłości i po tygodniu skończyły się. Wczoraj poczułam je jeszcze przez godzinę. A piersi stopniowo ustaly w ciągu 5 dni i nie ma. Dziś jeszcze poczułam delikatne zakłucie w brzuchu parę sekund. Apetytu jednak nie mam. To wszystko. Tylko nastrój obniżony ale to przez dołek.

W ogóle to mało jem i boję się, że nic wartościowego nie dostarczam. Dziewczyny tu pisały, że dość długo mialy tylko wymioty i mało jedzenia więc może jednak to nie jest takie okropne i okruszek pobiera skąds indziej.

reklama
Dziękuję Anisa, uspokoiłaś mnie. :) Czyli nie jestem jedyna. Co do bielizny, w pierwszej ciąży kupiłam sobie kiedyś w Lidlu ciążowe wielkie gacie, ale do dzisiaj nie rozpakowałam pudełka. :D Z doświadczenia najlepsze były dla mnie tradycyjne, przewiewne, większe bawełniane figi. Niedawno na targu kupiłam sobie nowe. Biust też urósł, mam po prostu większe wygodne biustonosze. Lubię też takie bezszwowe sportowe, bo one są elastyczne i dopasowują się same.

Dziewczyny, które są z Poznania możecie się pochwalić do jakiego lekarza chodźcie ? I przede wszystkim czy jesteście zadowolone ? :)
Ja do dr Kosacza, poleciła mi go koleżanka z forum [emoji6] super człowiek, wszystko tłumaczy no i ma spokój w głosie. Ja jestem zadowolona. No i pracuje na Lutyckiej [emoji6]
A Ty gdzie planujesz rodzić?
@Surgeres Ty pewnie na Polnej skoro do dr Grotowskiego chodzisz? [emoji6]

Ostatnia edycja:
Nie mam. W ub tygodniu zaczęły się mdłości i po tygodniu skończyły się. Wczoraj poczułam je jeszcze przez godzinę. A piersi stopniowo ustaly w ciągu 5 dni i nie ma. Dziś jeszcze poczułam delikatne zakłucie w brzuchu parę sekund. Apetytu jednak nie mam. To wszystko. Tylko nastrój obniżony ale to przez dołek.

W ogóle to mało jem i boję się, że nic wartościowego nie dostarczam. Dziewczyny tu pisały, że dość długo mialy tylko wymioty i mało jedzenia więc może jednak to nie jest takie okropne i okruszek pobiera skąds indziej.
Ja jem normalnie, czasem mi się robi niedobrze ale ja myślę że to od stresu. Dola mam przez wkrętki ciążowe....pewnie dzidziuś ma skąd brać, a jak nie to będziesz mieć zachcianki dzikie niedługo . Próbuję sobie przypomnieć moje samopoczucia w poprzednich ciążach ale nie pamiętam . Na pewno nie wymiotowałam ...

Czy to normalne, że po globulce dopochwowej po rozpuszczeniu wylatuje "woda" przezroczysta? Czytam na necie a miałam nie czytać tych bzdur, że nie powinna i że to są wody płodowe. Jestem przerażona.

Ja jem normalnie, czasem mi się robi niedobrze ale ja myślę że to od stresu. Dola mam przez wkrętki ciążowe....pewnie dzidziuś ma skąd brać, a jak nie to będziesz mieć zachcianki dzikie niedługo . Próbuję sobie przypomnieć moje samopoczucia w poprzednich ciążach ale nie pamiętam . Na pewno nie wymiotowałam ...
Zachcianki mam jakieś [emoji4] owoców mi się chce no i sushi teraz jem więcej bo to jedyne co zjadam ze smakiem.

Ja dzisiaj zamówiłam sobie w H&M dwie pary rajstop ciążowych, 3-pak majtek ciążowych (bardzo ładnie wyglądają, jak nieciążowe, ale pewnie gumka zrobiona tak, żeby nie cisnąć brzuszka) i spodnie dresowe ciążowe. Od dziś jest -20% na wszystko przy zakupach za 150zl, także zachęcam do zajrzenia na stronę :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ulzylo mi,
IMG_0869.JPG
juz po prenatalnych. Wszystko dobrze! Dzidzia pieknie rosnie. Lekarz powiedzial, ze na 90% chlopak!

Ja dzisiaj zamówiłam sobie w H&M dwie pary rajstop ciążowych, 3-pak majtek ciążowych (bardzo ładnie wyglądają, jak nieciążowe, ale pewnie gumka zrobiona tak, żeby nie cisnąć brzuszka) i spodnie dresowe ciążowe. Od dziś jest -20% na wszystko przy zakupach za 150zl, także zachęcam do zajrzenia na stronę :)
Tez dzisiaj kupilam te majtki :D. Jutro ide na zakupy. Widzialam dzisiaj te dresy, ale nie mialam czasu przykierzyc, sa z bardzo fajnego materialu I mile w dotyku.

reklama
Do góry