reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Dziękuję Wam bardzo:) Jakby jeszcze jakas dziewczyna chciala cos dodac to chetnie poczytam. Ten dylemat z tymi dwoma imionami to chyba mamy od poczatku bo maz chce Patrycje a ja szukam czegos innego bo jakos nie jestem do tego imienia przekonana.

@KasiaL90 to może Wiktoria Patrycja. Mój tata chciał żebym miała na imię Andżelika no ale siostra moja nie chciała się zgodzić bo chciała Paulinke. I tak o to jestem Paulina Andżelika. I dziękuję jej do tej pory że nie dopuściła do tego żebym dostała imię Andżelika. [emoji16] A Patrycje mam siostrę. I zawsze nie podobało mi sie za jak była niegrzeczna to mówili do niej Patryśka. Moje dziewczynki mówią do niej Ciocia Tysia. A inaczej to Patka, Patrysia, Pati.
Ja do córki mówię Wikusia, Wiktorka, Wiki, Wiktoria (nie raz w złości Wikta) wiecie że kiedyś tak właśnie wołali na kobiety które miały na imię Wiktoria? Ja mówię tak rzadko i nigdy na głos żeby ktoś postronny nie usłyszał, ale to jest świetny sposób na moją córkę bo nie cierpi tego zwrotu i nie chce żeby ktoś usłyszał i się słucha wtedy [emoji23]

@KasiaL90 to może Wiktoria Patrycja. Mój tata chciał żebym miała na imię Andżelika no ale siostra moja nie chciała się zgodzić bo chciała Paulinke. I tak o to jestem Paulina Andżelika. I dziękuję jej do tej pory że nie dopuściła do tego żebym dostała imię Andżelika. [emoji16] A Patrycje mam siostrę. I zawsze nie podobało mi sie za jak była niegrzeczna to mówili do niej Patryśka. Moje dziewczynki mówią do niej Ciocia Tysia. A inaczej to Patka, Patrysia, Pati.
Ja do córki mówię Wikusia, Wiktorka, Wiki, Wiktoria (nie raz w złości Wikta) wiecie że kiedyś tak właśnie wołali na kobiety które miały na imię Wiktoria? Ja mówię tak rzadko i nigdy na głos żeby ktoś postronny nie usłyszał, ale to jest świetny sposób na moją córkę bo nie cierpi tego zwrotu i nie chce żeby ktoś usłyszał i się słucha wtedy [emoji23]

Własnie problem w tym ze chcemy tylko jedno imie bo z dwoma jest tylko klopot i na co tutaj sie zdecydowac... Mamy juz Aleksandra i mowimy mu Olek i tak jakos bardziej mi pasuje Olek i Wiki...

Ja juz dwa dni po terminie. Czekam i czekam...
Hej, a co lekarz mówi? Ja też czekam choć termin za tydz Ale lekarz wyslal mnie na badania do szpitala by zdecydowali o ewentualnym wywołaniu że względu na duże dziecko. Niestety nie będą tego robić i mam czekać.. stresuje się że nie urodze A z każdym dniem dzidzia coraz wieksza:( zero objawów..
Trzymam kciuki:) to Twoje pierwsze?

reklama
Ja też już jak na szpilkach, termin we wtorek. Wczoraj ktg miałam i wszystko w porządku jest. Mały się rusza codziennie i dużo. Jutro wizyta kontrolna jeszcze. Moja gin ostatnio mówiła żebym na obserwację jechała do szpitala po niedzieli, ale inny lekarz stwierdził, że jeśli nic się nie dzieje to w dniu terminu zjawić się na ktg i potem co dwa dni.

Do góry