reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś już odczuwa twardnienie brzuch tzw skurcze Braxtona?
U mnie w każdej ciąży dość szybko ale teraz już dzisiaj rano poczułam myślałam ze to nie to ale teraz zaś wiec to napewno te skurcze.
Już mam stresa....

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny !!! Są !!!! Widzialam je, dwie piekne zdrowe nerki :) Malutki rozwija sie ksiazkowo !!! Jestem przeszczesliwa, a wam dziekuje za kazde slowo otuchy i wsparcia. Dobrze, ze jestescie !!!! Teraz biegne po pierwsze spioszki dla synka :)
Super!!! Teraz nie myśl już i nie stresuj się bo stres dla maluszka nie jest dobry. Powodzenia:biggrin2: ja za tydzień mam wizytę też będziemy sprawdzać wszystko:happy:

Ze zdjęcia ciężko ocenić czy to dokładnie to co u mnie. Ale ja mislam podobne zmiany- dermatolog u mnie zdiagnozował Łupież różowy Gilberta. To choroba na tle stresowym- zmiany są niegrozne, zanikają same po ok 6 tyg - u mnie nawet dłużej to trwa.Przez pierwsze 2-4 tygodnie mogą pojawiać się nowe. Nie leczy się tego jeśli nie swedzi- jak swędzi tzn ze doszło do nadkazenia i wtedy maści na grzybicę. Mnie wywala zawsze po bardzo stresowych sytuacjach- w tej ciąży mnie wysypalo jak wrócilam ze szpitala. A po raz pierwszy po pierwszym porodzie.
Mialam takie niestety 2 lata temu. Biegalam po lekarzach, smarowalam różnymi specyfikami. To nie był grzyb bo mialam na to badania. Tak jak @Neki pisze u mnie był to Łupież różowy Gilberta, choć lekarz podejrzewał łuszczyce:/ .
Mialam to na plecach, brzuchu, trochę udach trwało to 8 tyg. i samo przeszło i narazie nie wróciło. Gdzieś przeczytalam, ze warto wtedy sie myć szamponem przeciwlupierzowym...

nzjddqk3g9zni0wq.png

@LMax tez mialam stracha, ze moze to luszczuca, ale luszczyca wyglada inaczej i ma podloze genetyczne, tak przynajmiej twierdzi moj rodzinny...kiedy czytam o objawiach lupiezu G to wszystko mi sie zgadza....jak narazie wapno i mydlo bialy jelen,a w poniedzialek do rodzinnego po skierowanie do dermatologa...
@Mama1991@ tak teraz juz zero stresu, przez te dwa dni wyczerpalam 70% z limitu na stres ciazowy, zostawie troche na pozniej...Tobie tez zycze swietnych wynikow i zero stresu...z doswiadczenia i opinii wielu mam wiem, ze polowkowe usg to najwazniejsze usg, ale malo ktory lekarz potrafi w 100% poprawnie je wykonac....Duzo zalezy tez od charakteru malenstwa ;)
;):rofl: @Annawr @Fenika29 dziekuje dziewczyny :)
Ze wzgldu na spore zylaki ktorych mam duzo i sa ogromne ginekolog zalecil mi magnez 3razy po 2 tabletki i tabletki Cyclo3fort 3 razy po 1 w ulotce jest wzmianka, ze w celach ostroznosci nalezy unikac przyjmowania leku w ciazy, ale dwoch ginekologow powiedzialo mi ze jest to lek bezpieczny w ciazy wiec chyba moge im ufac. Odnosnie magnezu czy spotkalyscie sie z takim dawkowaniem o_O boje sie, ze zaczne przyciagac żelazo i stal:errr:

Ostatnia edycja:
@LMax tez mialam stracha, ze moze to luszczuca, ale luszczyca wyglada inaczej i ma podloze genetyczne, tak przynajmiej twierdzi moj rodzinny...kiedy czytam o objawiach lupiezu G to wszystko mi sie zgadza....jak narazie wapno i mydlo bialy jelen,a w poniedzialek do rodzinnego po skierowanie do dermatologa...
@Mama1991@ tak teraz juz zero stresu, przez te dwa dni wyczerpalam 70% z limitu na stres ciazowy, zostawie troche na pozniej...Tobie tez zycze swietnych wynikow i zero stresu...z doswiadczenia i opinii wielu mam wiem, ze polowkowe usg to najwazniejsze usg, ale malo ktory lekarz potrafi w 100% poprawnie je wykonac....Duzo zalezy tez od charakteru malenstwa ;)
;):rofl: @Annawr @Fenika29 dziekuje dziewczyny :)
Ze wzgldu na spore zylaki ktorych mam duzo i sa ogromne ginekolog zalecil mi magnez 3razy po 2 tabletki i tabletki Cyclo3fort 3 razy po 1 w ulotce jest wzmianka, ze w celach ostroznosci nalezy unikac przyjmowania leku w ciazy, ale dwoch ginekologow powiedzialo mi ze jest to lek bezpieczny w ciazy wiec chyba moge im ufac. Odnosnie magnezu czy spotkalyscie sie z takim dawkowaniem o_O boje sie, ze zaczne przyciagac żelazo i stal:errr:
Ja od dwóch tygodni biorę magnez 3x2 i tak do końca ciąży będzie, w poprzednich dwóch tez tak miałam

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Ja też myślę, że to zmiany grzybiczne. Miałam na nogach kiedyś. Takie kółka lub owale na początku czerwone, z wyraźną ciemniejszą obwódką. Od środka robiły się białe po smarowaniu. Rzeczywiście maść bez recepty może pomóc. Pamiętaj, że skierowanie do dermatologa jest ważne do końca roku kalendarzowego, więc możesz jeszcze z niego skorzystać. I ogranicz cukry, bo grzybki je uwielbjają[emoji12] nie ważne czy te na skórze czy te wewnątrz.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
I ogtanicz pieczywo i produkty z dodstkiem drozdzy

reklama
Do góry