reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

No właśnie u mnie głównie problem jest to, że córka za żadne skarby nie wypije mm. A odnośnie cytryny to u mnie by to nie poskutkowalo bo uwielbia ;)
Dobrze ze malego od 2msc uczylam mleka mm I raz dziennir wypijal mi 60-90ml a teraz po odstawieniu od piersi na raz wytrabil 180 nawet. Kurcze a z drugiej strony uwielbialam karmic I przyznam ze mega mi tego brakuje. Smutno mi ze odstawilam malego ale musze dbac tez o dzidzi w brzuchu. A karmienie to piekne chwile :-)

reklama
Ja też jestem marcowa mama 2016 [emoji5] 8 marzec [emoji5]
U mnie 14 marzec :)

Odnośnie odrzucania - ja nie mogę od wczoraj patrzeć na mięso. Zrobiłam spaghetti a uwielbiam je i nie zjadłam :/ Mąż zrobił sałatkę gyros i jak tylko otwieram lodówkę i ją widzę to mi niedobrze bo wyobrażam sobie to mięso w niej :(

Ja tez mam synka z Marca 2011 a teraz druga ciaza....:)

mój jest ze stycznia 2011

A co podajesz mu na noc? Mm? Dziś w nocy zrobiłam pierwsze podejście do odstawiania i dramat :/ Córka nigdy mm nie chciała jeść. Wieczorem zje kolację ale w nocy i tak budzi się 2 - 3 razy na mleczko.
Z drugiej strony trochę mi szkoda. Też czytałam, że jeśli jest ok to nie trzeba odstawiać a ta doktorka nawet mnie nie zbadała i od razu kazała przestać karmić córkę

Kurcze fajnie ze moj bez placzu przeszedl na butle nie myslalam ze tak bedzie bo maly byk przywiazany do piersi okropnie ssal ja co chwile

no właśnie mój synek wogóle nie akceptuje mm ani wogóle butelki.
pić zaczął od razu z kubka lub szklanki.
butelki kupiłam 3 I żadnej nie umiał ciągnąć.
na noc je kaszkę łyżeczką.

Ostatnia edycja:
mój jest ze stycznia 2011

no właśnie mój synek wogóle nie akceptuje mm ani wogóle butelki.
pić zaczął od razu z kubka lub szklanki.
butelki kupiłam 3 I żadnej nie umiał ciągnąć.
na noc je kaszkę łyżeczką.
Też mam kolekcję butelek i jedynie czasem soczek przejdzie a tak to bidon i kubek 360°. Za tydzień umówiłam się do mojego lekarza który prowadził pierwszą ciążę (120km od mojego obecnego miejsca zamieszkania :/) i zapytam o to karmienie bo jemu bardziej ufam niż tej lekarce z wczoraj. A i ma super sprzęt to może powie że coś widać a nie nastraszy że pusty pęcherzyk.

Wczoraj lekarka kazała mi przestać karmić. Jeszcze przed badaniem, wystarczyło że jej powiedziałam o karmieniu. Powiedziała, że to za bardzo obciąża organizm.
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to zrobić :/ Córka w nocy tylko to chce jeść a inaczej płacze
Polecam stronkę na fb karmiące wpisz w lupkę, lekarze niestety są niedoinformowani mocno... I mama ginekolog też chyba pisała na ten temat

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

oj tak, ale ja jak miałam przerwę 6 lat to tez w zasadzie zaczynałam od nowa ;) ale szybko się przyzwyczaiłam.

a_gdyby_tak - no właśnie, teraz to tylko takie tylko "dopajanie" I karmienie w nocy, a czasem I noc przesypia. bo przecież prawie roczne dziecko nie naje się mlekiem z piersi, moze co najwyżej popić obiad lub się poprzytulać. w nocy to tylko takie przytulanki
Wiecie co, nie chcę być jakaś maniaczką, ale najnowsze badania pokazują, że ludzkie mleko jest dla małego człowieka najzdrowsze, cielaków nikt nie karmi np psim mlekiem, każdy gatunek jest odpowiednio wyposażony [emoji6]
I o ile okoliczności są sprzyjające, a dziecko chętne oczywiście to powinno się karmić jak najdłużej, według WHO min 2 roku życia, ale wiadomo, każdy ma swoje zdanie i przekonania [emoji6]

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie 14 marzec :)

Odnośnie odrzucania - ja nie mogę od wczoraj patrzeć na mięso. Zrobiłam spaghetti a uwielbiam je i nie zjadłam :/ Mąż zrobił sałatkę gyros i jak tylko otwieram lodówkę i ją widzę to mi niedobrze bo wyobrażam sobie to mięso w niej :(
Ok ja tak miałam w.pierwszej ciąży , gotowałam w maseczkach na nos i usta bo nie mogłam znieść zapachu mięsa

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Ja strasznie zazdroszczę mamom ktore karmily swoje pociechy, ja córkę karmiłam tylko 3i pół tyg. Mała mi zachorowała na zapalenie płuc i oskrzeli wyladowalysmy w szpitalu ja się stresowalam traciłam pokarm, ona się nie najadala , dokarmialam butelka i później jak sytuacja się uspokoiła i ja odzyskiwałam pokarm to już nie umiała. Także jeśli będzie mi dane karmić drugie dziecko będę karmiła jak najdłużej ☺

reklama
Ja wiem że to za wczas się cieszyć ale nie mogę się doczekać karmienia znowu. Moja córa piła moje mleko do 10 miesiąca. Odciagalam na czas pracy ale jak już nie wyrabiałam i dostawała na dobranoc od męża modyfikowane to wybrała flaszke w którymś momencie [emoji6]

Perspektywa drugiego dziecka cieszy mnie i przeraża. Powrót do tych nocek i spania na raty [emoji39][emoji6] teraz już jest tak wygodnie!

P.s

Czy jest jakaś graniczna data w której muszę powiadomić pracodawcę o ciąży?

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry