reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Ja karmiłam niestety miesiac[emoji19] w szpitalu źle mnie zszyli po porodzie i następnego dnia na żywca rozszywali[emoji17] dostałam antybiotyk po którym nie mogłam karmić 5dni. Kiedy wróciłyśmy do domu próbowałam wrócić do karmienia piersią ale wyglądało tak że mała 2-2,5h przy piersi a po 15min wrzask że głodna. W nocy gehenna[emoji53] i tak jak skończyła miesiąc dałam jej spokój i przeszliśmy na mm. Teraz mam nadzieję że będę karmić min.6miesięcy [emoji4]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
to będziesz miała sporą różnicę wieku między dziećmi. ale myslę, że przyzwyczaisz się szybko ;)
a dzieci też szybko rosną
Ja tez mam synka z Marca 2011 a teraz druga ciaza....:)

oj, nie... czwarte. mam synka 8 lat, synka 6 lat I najmłodszego 11 miesięcy
Wow !!! Szacun!!!
Ja mam 1 synka z ato tez 6lat :)

Jestem też marcową mamą 2016, to mój Natek
Boski !!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny ja w niedziele zrobilam test i wtedy zdecydowalam ze odtawie malego od piersi. a KAcperek ma rok i do cyca byl przywiazany ogromnie. praktycznie kazdy posilek musial dojesc cycuszkiem a w nocy to wogole masakra spal z piersia w buzi. myslalam ze oduczenie go od cyca to bedzie tragedia. no Ale od niedzieli spokoj z cycuszkiem posmarowalam mu z wielkim zalem serca cytryna i maly mowil nie nie nie i juz nie chcial piersi. odziwo w nocy zjadl butle i ładnie spal. Dzis przypomnial sobie o piersi bo dobieral mi sie do piersi pod bluzka ale dostal flache i jest ok. mam nadzieje ze najgorsze juz za nami. Duzo czytalam i wiem ze karmienie nie szkodzi jesli ciaz jest prawidlowa ale wole odstawic malego zeby dzidzia w brzuszku miala wszystko co najlepsze a jestem dumna z tego ze Kacperka karmilam rok :)
A co podajesz mu na noc? Mm? Dziś w nocy zrobiłam pierwsze podejście do odstawiania i dramat :/ Córka nigdy mm nie chciała jeść. Wieczorem zje kolację ale w nocy i tak budzi się 2 - 3 razy na mleczko.
Z drugiej strony trochę mi szkoda. Też czytałam, że jeśli jest ok to nie trzeba odstawiać a ta doktorka nawet mnie nie zbadała i od razu kazała przestać karmić córkę.

Pegas Witam/y :)

Dziewczyny ja tez nie nadazam kto I co ... :zawstydzona/y: az wstyd ! naawet nie moge zwalic na "mozg ciazowy" bo u,mnie to dopier 4ty tydzien az sama sie dziwie ze testy wychodza tak mocno pozytywne:-) :)

Pegas Witam/y :)

Dziewczyny ja tez nie nadazam kto I co ... :zawstydzona/y: az wstyd ! naawet nie moge zwalic na "mozg ciazowy" bo u,mnie to dopier 4ty tydzien az sama sie dziwie ze testy wychodza tak mocno pozytywne:-) :)
No niby początek ale powiem Ci że mi juz wszystko z rąk leci a w pierwszej ciąży byłam meeega niezdarą [emoji23] Dziś już rozbiłam szklankę i talerz - przez te kilka miesięcy pozbędę się zastawy ;)

A co podajesz mu na noc? Mm? Dziś w nocy zrobiłam pierwsze podejście do odstawiania i dramat :/ Córka nigdy mm nie chciała jeść. Wieczorem zje kolację ale w nocy i tak budzi się 2 - 3 razy na mleczko.
Z drugiej strony trochę mi szkoda. Też czytałam, że jeśli jest ok to nie trzeba odstawiać a ta doktorka nawet mnie nie zbadała i od razu kazała przestać karmić córkę.
Wieczorem tak okolo 18.30 je kaszke lyzeczka go karmie. Pozniej kolo 20.30 wypija 140 ml mm no I dzis w nocy spal do 1:30 obudIl sie wypil butelke soczku z woda I spal dalej do 3;30 pozniej juz wypil znow 90 ml mleka I pospal do 7. Kurcze fajnie ze moj bez placzu przeszedl na butle nie myslalam ze tak bedzie bo maly byk przywiazany do piersi okropnie ssal ja co chwile. Jedyny problen taki ze piersi teraz mam jak kamien. Nie odciagam pokarmu zeby zatrzymax laktacje takzd teraz chodze z kapusta w staniku I czekam az bedzie lepiej

Witam wszystkie Kwietniowe mamusie [emoji5] ja rowniez termin mam na kwiecień [emoji5] a dokladniej na 01.04.2018 jestem obecnie 6t1d. Po pierwszej wizycie u ginekologa w 5t0d widziałam tylko pecherzyk następna wizyta 17 sierpnia. Pozdrawiam
Witaj[emoji4] ja trochę podobnej 6t6d i kiedy czytaj widziałam już bijące serduszko tak że na kolejnej wizycie już na pewno zobaczysz[emoji5]

Witaj[emoji4] ja trochę podobnej 6t6d i kiedy czytaj widziałam już bijące serduszko tak że na kolejnej wizycie już na pewno zobaczysz[emoji5]

Nie mogę się doczekać wizyty, chodzę jak na szpilkach ☺ dlatego szperajac w internecie znalazłam was! Razem może będzie łatwiej dotrwać do kolejnej wizyty.

reklama
Wieczorem tak okolo 18.30 je kaszke lyzeczka go karmie. Pozniej kolo 20.30 wypija 140 ml mm no I dzis w nocy spal do 1:30 obudIl sie wypil butelke soczku z woda I spal dalej do 3;30 pozniej juz wypil znow 90 ml mleka I pospal do 7. Kurcze fajnie ze moj bez placzu przeszedl na butle nie myslalam ze tak bedzie bo maly byk przywiazany do piersi okropnie ssal ja co chwile. Jedyny problen taki ze piersi teraz mam jak kamien. Nie odciagam pokarmu zeby zatrzymax laktacje takzd teraz chodze z kapusta w staniku I czekam az bedzie lepiej
No właśnie u mnie głównie problem jest to, że córka za żadne skarby nie wypije mm. A odnośnie cytryny to u mnie by to nie poskutkowalo bo uwielbia ;)

Witam nowe Mamusie :) tak szybko nas tu przybywa że ciężko nadążyć z witaniem każdej z osobna :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry