reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam z rana.

Tasia, gratuluję kolosika w rodzinie :-)

A ja wstałam z powerem, a teraz opadłam z sił. Hana kopie ile wlezie, a mnie się nawet obracać na bok nie chce :baffled:

reklama
Jak ja Wam zazdroszczę dziewczyny że macie czas żeby się tu udzielać...
Jak sobie czasem wspomnam pierwszą ciążę, jaki miałam wtedy luz... :-)
Przy Ninie nie mam lekko - mało razy w ciągu dnia zajmuje się sama sobą, często jak chcę mieć trochę wolnego to muszę jej włączać bajki, a potem mam wyrzuty sumienia :zawstydzona/y:
Więc z reguły jestem tu jedynie przy okazji swoich wizyt (dziś będzie kolejna), czasem podczytuję w komórce, ale tam z kolei nie mogę odpisywać...

anila - śliczny wózek :)

A wiecie może co z Dotkass? Bo nawet nie mam czasu przewertować forum czy coś pisała o małej, a na wątku zamkniętym mnie nie ma.
Ja tydzień temu jak się naczytałam o naszych pierwszych rozpakowanych dziewczynach to potem w nocy myślałam że zaraz będę jechać na porodówkę ;-) Nie wiem czy to były skurcze przepowiadające, czy tylko zwyczajnie bolący kręgosłup, ale bardzo przypominało mi to ból z nocy po której rodziła się Nina.
I pierwsze co zrobiłam rano po tamtej nocy to wyprałam sobie koszule do szpitala :-D

W każdym badź razie pomęczyłam się i postresowałam potem jeszcze przez jeden dzień i jakoś przeszło.

Z jednej strony ulga, bo maluch niech jeszcze trochę podrośnie, ale z drugiej marzy mi się - jak pewnie większości ;-) - aby pojawił się na świecie nieco przed czasem - najlepiej już tak tuż po świętach :-)

A jeszcze w kwestii siusiaków - moja córka usiadła sobie ostatnio przed naszym psem, zaczęła mu się uważnie przyglądać i po chwili zapytała co on tam ma ;-)

witam, u nas -5 i śnieżnie :eek::baffled:
tasia gratulacje tak okazałej siostrzenicy :-D

co do wrodzonego zapalenia płuc to moja Dorcia też miała,bo leczyłam się antybiotykiem na angine i na kobiece sprawy:baffled: a myślę że to nie ma reguły - jedno dziecko będzie miało inne zaś nie

Witam serdecznie z poranną herbatką:-) wczoraj mieliśmy zabiegany dzień najpierw wizyta u Pani doktor- wszystko w porządku szkrab rozwija się i rośnie prawidłowo i najpewniej przed wyznaczonym terminem nie pojawi się na świecie.
Wczoraj w Auchanie na dziale z uraniami i bielizną widziałam swietne koszule do karmienia i w bardzo przyzwoitych cenach- jeśli któraś z Was poszukuje a ma w pobliżu ten sklep polecam sprawdzić. Mi bardzo przypadły do gustu , ponieważ nie posiadają misiowo- żyrafowo-pluszakowych aplikacji. Wiadomo to kwetsia gustu;)
a co do podobanie się to pochwale się furą dla mojego malucha:) nie skłamię i nie powiem że nie przepinałam, odpinałam wypinałam i zmieniałam jak luby tylko wyszedł do pracy;) IMG_4413.jpgIMG_4417.jpgIMG_4407.jpgIMG_4415.jpg

Załączniki

• IMG_4413.jpg
    IMG_4413.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_4417.jpg
    IMG_4417.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 47
  • IMG_4407.jpg
    IMG_4407.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_4415.jpg
    IMG_4415.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 48
dzień dobry :-)

za oknem piękne słońce - mróz i śnieg, ale słońce...

wczoraj jak usłyszałam że pojawił się biały dym wzruszyłam się... choć takie rzeczy mnie nie ruszają zasadniczo... ech hormony...

Tasia zdrówka dla siostry i "maleństwa" :-)

Nef dobrze ze dojechaliscie bezpiecznie... teraz wypoczywaj, daj się rozpieszczać i dawaj znać co u Ciebie

Hania
- bardzo ładny :happy::happy:

miłego dnia kochane... ja dziś prasuję...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wózki bardzo ładne, podziwiam Was za odwagę w wyborze tak jasnego koloru.:happy:

Ja właśnie pochłonęłam całe opakowanie ciastek a`la delicje, kupiłam w Biedronie, takie jagodowe z białą czekoladą :sorry: i zjadłam nim zdążyłam łyknąć kawy:szok:

Ale Wy piszecie!! :szok:
doczytałam o bliźniaczkach, super :-)
też jestem ciekawa, co u Izy, hm...
z numerami tel. mi wszystko jedno, zgodzę się z większością :tak:
Hania, anila, super wózki! My dalej w kropce, chyba prędzej się pokłócimy, niż kupimy :nerd:
a ja nie wiem, czy mi rano nie odszedł czop śluzowy... generalnie wyglądało to to inaczej niż przy synku, nie wiem, może jednak skrzep śluzu po nocy? Ale konsystencja, kształt, hm... a torba niespakowana:szok:

Witam się i ja:)
Tasia- gratuluję siostrzenicy, pokażna dziewuszka:-)
wszytskie Was pozdrawiam i zyczę miłego dzionka
Iza- odezwij się co u Ciebie?
ja dziś muszę sie wziąć w karby i ogarnąć bo do dzisiaj nie mam popranych ciuszków dla małego. moze mi się w końcu uda.

reklama
hej ;-)
podczytuję Was czasem, ale jakoś weny brak, co pisać.
dziewczyny ładne wózki, ja tez w końcu kupiłam graco symbio, tyle że czerwony, może będzie na przyszłe dziecię...
poprane, poprasowane, torba praktycznie gotowa, nic tylko iść rodzić :-D
dziś postanowiłam sobie, że odłączam internet i muszę coś zrobić konkretnego ;-) no a generalnie trochę biegania mam, bo musimy kupić płytki do kuchni, narożnik i stół jadalny, więc jest co wybierać ;-) rok robimy jakies zakupy, że już mam dość tego urządzania mieszkania;-)
pisałam Wam, że już dostałam pierwsze gratulacje urodzenia maluszka? :-D koleżanka, gdzieś usłyszała jakąś plotę i wysłała smsa, ale się uśmiałam :-D
mam nadzieję, że u Izy wszystko w porządku.

Miłego dnia!

Do góry