reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Paulina współczuję. Ja nienawidzę zatłoczonej komunikacji miejskiej.

Dziewczyny jak was muli po Duphastonie, to może poproście lekarza o zmianę na Luteinę. Ja biorę od początku ciąży 3x2 dopochwowo, żadnych problemów nie mam, omija układ pokarmowy, więc nie ma mdłości. A dodatkowym plusem jest cena, opakowanie 30 tab kosztuje ok. 3zł, bo refundowany.

reklama
Właśnie tak pomyślałam o zmianie, bo lekarz mi mówił o możliwości środków dopochwowych, ale poczekam już do wizyty do 30 października, bo może się wtedy okazać, że już nie muszę nic brać. Z resztą nie mam 100% pewności, że to po duphastonie mi niedobrze, ale już było lepiej, a teraz znowu bywa ciężko.

Ja w pierwszej ciąży brałam Luteinę pod język i to był koszmar, bo zrywało mnie na wymioty co 10minut. Duphaston jest drogi, bo za op. 20 tabsów płacę 30zł :baffled: Mam nadzieję, ze to już ostatnie 3 w tej ciąży (biorę 3 razy dziennie) :angry:
Dziewczyny, nie wiecie czy do poradni specjalistycznych ciężarne przyjmowane sa poza kolejnością ?? Kurka, ginka wysyła mnie na konsultacje do kardiologa (ciśnienie) i tak kombinuje czy moze nie iść na NFZ, bo wiadomo, że jak pójdę prywatnie to potem za każde badanie będę bulić :crazy:

white mi w pierwszej ciąży brzunio wyszedł tuż przed Bożym Narodzeniem, jakiś tydzień wcześniej może mniej, pamiętam, bo choinkę ubierałam i mam zdjęcia z brzuniem przy choince, z tym, że wtedy to ja byłam o m-c później, bo termin miałam na 19 maj :tak:

Tasiora, najlepiej by było na NFZ, ale czy będą terminy? chyba, że pójdziesz do prywatnej przychodni, która ma podpisaną umowę z NFZ wtedy jest znacznie szybciej :tak:

Ja w pierwszej ciąży brałam Luteinę pod język i to był koszmar, bo zrywało mnie na wymioty co 10minut. Duphaston jest drogi, bo za op. 20 tabsów płacę 30zł :baffled: Mam nadzieję, ze to już ostatnie 3 w tej ciąży (biorę 3 razy dziennie) :angry:

otoz to - juz wole Dupka niz podjezykowa luteine :baffled: a dopochwowa moze spowodowac grzybice, wiec chyba jednak wole tego uniknac. nastepna wizyta 2 listopada - i moze juz wtedy odstawimy calkowicie te nieszczesne prochy :-) oby :D

tez kupuje Duphaston za 30zl ;) na poczatku sie sfrajerzylam i wzielam za 45, a potem odkrylam na stronie DOZu ze mozna sobie zamowic za 30zl z importu rownoleglego... w aptece mi o tym nie powiedzieli :-p wiec teraz juz tylko zamawiam ten tanszy, bo sklad ten sam tyle, ze opakowanie troche inne. a za opakowanie 15zl placic nie bede :-p

:tak:

Tasiora, najlepiej by było na NFZ, ale czy będą terminy? chyba, że pójdziesz do prywatnej przychodni, która ma podpisaną umowę z NFZ wtedy jest znacznie szybciej :tak:
No tak, ale czy skierowanie od rodzinnego z innej przychodni będzie honorowane w takiej przychodni ?? Kurde, ja to w ogóle sie nie orientuje w naszym kochanym systemie .. :(

No tak, ale czy skierowanie od rodzinnego z innej przychodni będzie honorowane w takiej przychodni ?? Kurde, ja to w ogóle sie nie orientuje w naszym kochanym systemie .. :(
nie mam pojęcia, ale tak na logikę, skoro lekarz z NFZ daje skierowanie to chyba nie ma znaczenia w jakiej przychodni NFZ będziesz wykonywała badania, ale nie jestem pewna, bo nasz system jest niestety mało logiczny :confused2:, jak moja Babcia dostawała skierowanie na badania do kardiologa to chyba zaznaczała w jakim szpitalu mają być wykonane (Babcia zawsze prosiła o jedena p. dr zawsze wpisywała ten, który Babcia chciała)

Hej dziewczyny

sorry że się nie odzywałam ale od piątku mam problemy ze zdrowiem a zaczeło się od dużego ropienia oka cały dzień siedziałam przed lustrem i ją wyciągałam z oka a w sobotę obudziłam się z katarem i zatkanymi zatokami tak więc zdycham,

leżę w łóżku i się wygrzewam

Pozdrawiam Was cieplutko

Witam Was i ja kochaniutkie po weekendzie:-D
u mnie weekend był cudowny, rodzinny:-)

Dotkass współczuję i mam nadzieję, że piesek szybko wyzdrowieje:cool:

Ela powodzenia u lakarza, życzę Wam wszystkiego dobrego;-)

Tasiora ja też płacze z byle powodu hmm, a co do lekarza specjalisty to możesz chyba iść do kazdej przychodni, jeżeli będziesz miała skierowanie na NFZ;-)

a i jeszcze cały czas mam pobolewania podbrzusza, takie nie silne hmm a do ginki dopiero 6,12

reklama
Do góry