reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

anila comfort wybrałaś właśnie ze względu na męczące gazy u maleństwa?Po zmianie na zwykłe wszystko jest ok?To prawda,ze nr2 jest gęściejsze ,jakby kaszkowej konsystencji?Syci bardziej? Podpytuje bo moja mała od urodzenia ma ciagle o tych samych godzinach mniej wiecej pobudki w nocy na mleko,średnio co 2,5h wstajemy:( Ani kaszki ani kleiki nie wydłużyły jej snu:(

reklama
emka - ponieważ od początku prawie mieliśmy karmienie mieszane a obawiałam się dolegliwości to od początku kupowałam comfort - trochę profilaktycznie... na mleko następne przeszliśmy jak skończyła 6 miesięcy, ale od ukończonego 4 dostawała na noc kleik i śpi na nim całą noc więc trudno mi mówić o tym czy bardziej sycące... nie potrafię pomóc z nocnymi pobudkami... Mania pod wieczór zwiększa częstotliwość jedzenia, a jeśli je mniej w ciągu dnia to potrafi na noc zjeść nawet 230 ml aby nadrobić... ale śpi ładnie...

Hej hej,

U nas zapowiada sie ladnie,Marceli spi Alan szaleje:) Dzis na obiad kalafiorowa nie chce mi sie nic robic na obiad , zaraz wsiadam na rowerek i pedałuje:)

Nudy ,zamowialm sobie lisciasta zielona herbate na allegro bo ostatnio kupilam zaparzacz w Ikei:)

Cześć dziewczyny ;-) Ola właśnie śpi, to mam chwilę żeby napisać. Ostatnio tutaj takie pustki... Ciekawe czym to jest spowodowane? U nas dzisiaj też piękna pogoda. Słonko za oknem i zaraz mam więcej chęci na wszystko;-)
Phelania- ale narobiłaś mi ochoty na tę zieloną herbatę. Mam pyszną liściastą z żurawiną. Niestety piłam ją tylko raz bo Olę po niej wysypsło, ale teraz kiedy już nie karmię to mogę sobie na nią pozwolić ;-)
Miłego popołudnia ;-)

Cześć, dziewczyny :-) boję się, że mnie nie pamiętacie. Udzielałam się w wątku w ciąży i tuż po porodzie, potem wpadłam w wir codzienności z dwójką łobuzów, a jeszcze potem głupio mi było się wbijać z powrotem na forum.
Ale postanowiłam zaryzykować :-D Jakoś raźniej by mi było, będąc tutaj. Czasami moje dziecko mnie zadziwia, czasami pewne rzeczy mnie martwią, inne bardzo cieszą. Chyba w kupie (mam równomiesięczniaków) łatwiej :tak:

Bakteria ja cie pamietam :-) jakie tam glupio no wiesz:-)
Anila twoja nadrabia pid wieczor a moja zje koli 19 i tyle pitem ba sam widok butli odruch wymiotny :O jutro szczepienie to zapytam i co chodzi oczywiscie sie nie dowiem znajac pania pediatre :-(

Oj a ja powoli łapię się za porządki świąteczne, kupa przygotowań- na szczęście prezenty już mam, i te na Mikołaja, jak i te na gwiazdkę :-)szybka jestem :-D pamiętam kilka lat temu to kupowałam prezenty i ostatnią przedświąteczną niedzielę handlową. Nie w tym roku !

U nas mleko 2x dziennie- razem będzie jakieś 310 ml. Nie wiem czy nie za mało??? No i ew. do kaszki mm, tylko, że mam takie na mm i na wodzie, więc różnie dostaje.

reklama
a ja mam zawsze dylemat bo jako ml liczy się mieszankę po dosypaniu do wody mleka...ale jak dam kaszkę to robi się ciut więcej ale mleka jest tyle samo o_O Olek zjada 4-5 od kąpieli do rana...po 150-180ml. czasami na śniadanie wciąga własnie 5 porcję...
lece bo jestem padnięta jak mops :/ usypianie starszaka skutecznie mnie rozsypia :/

Do góry