reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

eh w pierszej ciazy mialam wielkiego krwiaka i mialam bole brzucha od poczatku nawet juz przed testem a teraz oki zadnych boli no moze czasem od zmeczenia po calym dniu latania za szkrabem i co w 1 ciazy zaczelo sie na 6 tc i 6 dzien planmienie i dzis jak w morde strzelil ten sam dzien6,6 i co mini plamienie juz przeszlo no ale jednak eh sie zdenerwowalam bo nie wspoolzylismy ani nic , no ale karmilam wiec z godzina 21 przestalam karmic i siedze z kapusta w staniku dobrze ze mala do proszku tez przyzwyczajona ale bardzo mi szkoda bo uwielbialam ten czas i mamn 2 zmartwienia eh moj nie chcial jechac do szpitala jestem wsciekla bo tu nie chca pomagac i nie chcial jechac na darmo ale dla mnie to by nie bylo na darmo i nic w pon do lekarza lece z rana niech on mnie wysle i koniec musze byc spokojna a tym cvzaem kolezanka mi przysle luteine bo jest polozna i buskopan , ale nic musimy byc wszystkie dobrej mysli

reklama
boże co to się dzieje :no: toż to jakiś obłęd z tymi plamieniami etc :-( no, to spokojnej nocy w miarę możliwości, oby się już nic nie działo niespodzianka

witaj margot mam nadzieję że przyniosłaś z sobą trochę pozytywnych wibracji, bo zdaje się będą potrzebne nam bardzo ;)

cytrusik uwierz mi, że pozytywne wibracje mi też się przydadzą :) tyle się w koło słyszy o tym jak trudno zajść w ciążę i jak łatwo stracić tą ciążę. Więc wspierać musimy się wszystkie na wzajem :)
Ja, mimo tego, że nie miałam żadnych problemików dotychczas, uważam na siebie niesamowicie, po tym jak mi ginekolożka powiedziała, że "z takimi wynikami (hormonów) to chyba niepokalane poczęcie" :)
Będzie dobrze! :) Dobranoc!

margot witaj:-)

Tak sobie myślę,że kiedyś to kobiety miały mniej problemów z ciążą. Albo roniły albo donaszały bez problemów, a dziś? Mnóstwo babeczek plami, ma krwiaki czy inne problemy...ciekawe co jest tego przyczyną?
Bardzo się boję wizyty 11 września. To będzie 10 tc, a w poprzedniej ciązy w tym właśnie tyg. serduszko nie biło....eh..:-(

Ostatnia edycja:
a może kiedyś kobiety dowiadywały się, że są w ciąży później niż teraz? chociaż myślę, że np. jedzenie w dzisiejszych czasach jest bardziej sztuczne i może to mieć jakiś wpływ na ciążę. ale z drugiej strony jest teraz więcej możliwości leczenia niepłodności czy wspomagania ciąży. moja mama była w szoku, że teraz tyle badań i w ogóle, mówiła że ona kiedyś jak nie mogła długi czas zajść w ciążę, to tak po prostu było, nikt nie badał co jest nie tak, a z drugiej strony byłam w szoku, że kiedyś nie brało się np. kwasu foliowego :szok: więc generalnie wszystko się zmienia,
a z tymi plamieniami, może kiedyś też kobiety miały, w sumie trudno powiedzieć jak to było ;-)

ja idę na badania 5 września i też mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, w sumie to nawet nie wiem, czy będzie mi gin robił usg, bo w sumie miałam już jak byłam 19sierpnia. zobaczymy

Witajcie Kochaniutkie :-)
Jak już kiedyś pisałam to ja czytałam, że plamienia mogą się pojawić w drugim terminie spodziewanej miesiaczki i jest to spowodowane zagnieżdżaniem się jajeczka głębiej w macicy, wtedy też jest największe ryzyko poronienia... trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze... pozdrawiam serdecznie

reklama
Dziewczyny każda z Nas boi się żeby donosić szczęśliwie swoje maleństwo,ale musimy być dobrej myśli,wszystkie w kwietniu będziemy chwalić się swoimi bąbelkami:-).

Właśnie gotuje pyszny obiadek,i tak mi pachnie że aż mi ślinka cieknie:-)
Dziewczyny czy to prawda że w drugiej ciąży dużo szybciej widać brzuszek?

Do góry