reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

eh w pierszej ciazy mialam wielkiego krwiaka i mialam bole brzucha od poczatku nawet juz przed testem a teraz oki zadnych boli no moze czasem od zmeczenia po calym dniu latania za szkrabem i co w 1 ciazy zaczelo sie na 6 tc i 6 dzien planmienie i dzis jak w morde strzelil ten sam dzien6,6 i co mini plamienie juz przeszlo no ale jednak eh sie zdenerwowalam bo nie wspoolzylismy ani nic , no ale karmilam wiec z godzina 21 przestalam karmic i siedze z kapusta w staniku dobrze ze mala do proszku tez przyzwyczajona ale bardzo mi szkoda bo uwielbialam ten czas i mamn 2 zmartwienia eh moj nie chcial jechac do szpitala jestem wsciekla bo tu nie chca pomagac i nie chcial jechac na darmo ale dla mnie to by nie bylo na darmo i nic w pon do lekarza lece z rana niech on mnie wysle i koniec musze byc spokojna a tym cvzaem kolezanka mi przysle luteine bo jest polozna i buskopan , ale nic musimy byc wszystkie dobrej mysli

reklama
boże co to się dzieje :no: toż to jakiś obłęd z tymi plamieniami etc :-( no, to spokojnej nocy w miarę możliwości, oby się już nic nie działo niespodzianka

witaj margot mam nadzieję że przyniosłaś z sobą trochę pozytywnych wibracji, bo zdaje się będą potrzebne nam bardzo ;)

cytrusik uwierz mi, że pozytywne wibracje mi też się przydadzą :) tyle się w koło słyszy o tym jak trudno zajść w ciążę i jak łatwo stracić tą ciążę. Więc wspierać musimy się wszystkie na wzajem :)
Ja, mimo tego, że nie miałam żadnych problemików dotychczas, uważam na siebie niesamowicie, po tym jak mi ginekolożka powiedziała, że "z takimi wynikami (hormonów) to chyba niepokalane poczęcie" :)
Będzie dobrze! :) Dobranoc!

margot witaj:-)

Tak sobie myślę,że kiedyś to kobiety miały mniej problemów z ciążą. Albo roniły albo donaszały bez problemów, a dziś? Mnóstwo babeczek plami, ma krwiaki czy inne problemy...ciekawe co jest tego przyczyną?
Bardzo się boję wizyty 11 września. To będzie 10 tc, a w poprzedniej ciązy w tym właśnie tyg. serduszko nie biło....eh..:-(

Ostatnia edycja:
a może kiedyś kobiety dowiadywały się, że są w ciąży później niż teraz? chociaż myślę, że np. jedzenie w dzisiejszych czasach jest bardziej sztuczne i może to mieć jakiś wpływ na ciążę. ale z drugiej strony jest teraz więcej możliwości leczenia niepłodności czy wspomagania ciąży. moja mama była w szoku, że teraz tyle badań i w ogóle, mówiła że ona kiedyś jak nie mogła długi czas zajść w ciążę, to tak po prostu było, nikt nie badał co jest nie tak, a z drugiej strony byłam w szoku, że kiedyś nie brało się np. kwasu foliowego :szok: więc generalnie wszystko się zmienia,
a z tymi plamieniami, może kiedyś też kobiety miały, w sumie trudno powiedzieć jak to było ;-)

ja idę na badania 5 września i też mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, w sumie to nawet nie wiem, czy będzie mi gin robił usg, bo w sumie miałam już jak byłam 19sierpnia. zobaczymy

Witajcie Kochaniutkie :-)
Jak już kiedyś pisałam to ja czytałam, że plamienia mogą się pojawić w drugim terminie spodziewanej miesiaczki i jest to spowodowane zagnieżdżaniem się jajeczka głębiej w macicy, wtedy też jest największe ryzyko poronienia... trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze... pozdrawiam serdecznie

reklama
Dziewczyny każda z Nas boi się żeby donosić szczęśliwie swoje maleństwo,ale musimy być dobrej myśli,wszystkie w kwietniu będziemy chwalić się swoimi bąbelkami:-).

Właśnie gotuje pyszny obiadek,i tak mi pachnie że aż mi ślinka cieknie:-)
Dziewczyny czy to prawda że w drugiej ciąży dużo szybciej widać brzuszek?

Do góry