reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Phel - trzydniowke mozna miec dwa razy, bo sa dwa szczepy, ktore ja powoduja. Zdarza sie bardzo rzadko, ale jednak sie zdarza. Temperatura jest raczej wysoka - kolo 38-39stopni przez dwa/trzy dni i pozniej jest wysypka. U kazdego dziecka wyglada inaczej. Antek mial taka czerwona pokrzywke na brzuchu..
Nie masz mozliwosci podjechania do jakiss przychodni albo na Ip?
Phel - ja przy hemoglobinie 10,7 dostalam zelazo dwa razy dziennie. Teraz mialam 11,6 i dla dostalam raz dziennie zeby znow nie spadlo.

Lenka - jak ja nie lubie takich sytuacji. Czlowiek cos planuje, a tu Ci dziecko podrzucaja do pilnowania.. wrr.. Trzeba bylo powiedziec, ze macie inne plany...

reklama
Anila Smile-wlasnie sie przespal tylko godzinke i wstał z placzem:/ nie jest jakis bardzo marudny bawi sie ...wiec nie jade z nim na IP chyba ze wieczorem sie pogorszy....a przychodnie pozamykane....

My mamy termofor z pestek o taki RĘCZNIE SZYTE TERMOFORY TERMOFOR z pestkami wiśni (3028243612) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i jestem bardzo zadowlona :) mozna go podgrzac szybko w mokrofali i jest cieplutki:)mlody uwielbia sie do niego przytulac,teraz kupimy dla Mracela mysle ze moze przydac sie na kolki:-)Bo Alutkowi dosc pozno go kupilysmy:-)

kasiek- nie to nie te krostki przy bostonskim to pecherzyki....

Ostatnia edycja:
ja ledwo zyje znowu dzis wszystko mnie meczy włozyłam do pralki posciele i leze cos mnie kuje w dole ehhh

dobrze ze poprałam wszytko juz jakis czas temu i poprasowałam bo teraz to bym rady nie dała wogóle

Witam dziewczynki
ja też taka trochę nie w humorze, pół nocy nie spałam.
M się śmieje, że wstał 2 godz. wcześniej ode mnie - posprzątał, zajął się dzieckiem, a i tak pierwsze co, to dostał zrypę, że nie ma bułek na śniadanie dla mnie:-D no bo wstałam o 10 z takim głodem, ze problem urósł do rangi międzynarodowej... i musiał śmignąć po te bułki w 5 min, bo taka byłam naindyczona:-D

Phelaniu, oczywiście zrobisz jak uważasz, ale moja młoda, zresztą i ja sama jak przechodziłysmy różyczkę, to miałyśmy własnie taki stan podgorączkowy i krostki, które bardziej wyglądały na uczulenie, a że nie miałąm w domu nic na uczulenie, to podjechałam do lekarki i ona stwierdziłą, że to jednak różyczka, a nie uczulenie.

Nef, Ty tyranie :-D:-D:-D

Ja tez mało spałam, ale to chyba przez tysiące mysli jakie mi chodziły po głowie :confused:

kasiek - też słyszałam o tej chorobie bostońskiej, syn mojej koleżanki to miał, ale to raczej skupiało się na stopach tj. on narzekał, że nóżki go bolą. Mój M już dzisiaj odlicza "cztery", pytam "co cztery", " już czwarty raz mam ochotę kopnąć Cię w tyłek i to tylko od początku tego weekendu":-D. Ale najważniejsze, że prace idą do przodu, a w nagrodę robię pyszne zapiekaneczki, oczywiście w wersji light;-).

witam
ja dziś poczłapałam sobie z młodym przez park, nakarmiłam wiewiórki... zahaczyłam o dwa sklepy i zostawiłam 200 zł ha ha ha.
kupiłam klin do łóżeczka, prześcieradło podgumowane, 3 bodziaczki całe rozpinane :-) no i w rosmanie dopadłam swoją herbatę tekanee rumowa mniam...i takie tam różne drobiazgi w tym rzeżuchę i jutro będziemy siać :-)

Felidae - ja zostawilam 200zl w tesco... kupilam zelki, zelki, zelki i rafaelo. Zeby nie bylo. Maz mial zachcianki. Ja dwa zelki zjadlam.. Do tego jogurciki, batoniki i inne takie syfy i kasa poszla.

Teraz zdycham, bo maly zechcial pojsc na spacer.. bardzo dlugi spacer. Do tego staje sienieznosny. Krzyczy i piszczy. Szarpie i bije. Nie mam pomalu sily na niego. Gdzie jest to moje cudowne dziecko sprzed 2 tygodnii?

wydaje mi się, że to bunt na nasze niedomaganie i nienadążanie...mój też jest nieznośny chociaż ogólnie jest kochany...ale strasznie zaczyna pyskować :-(

reklama
a moja Gosia, im bliżej finiszu, tym bardziej kochana się robi. Tak jakby rozumiała, że ja się źle czuję, bawi się w pobliżu, ale już mnie tak nie angażuje, przyjdzie koło mnie posiedzieć, poprzytulać się, śmieje się i gada do dzidziusia w brzuchu, czasami nawet ten nasz maluszek ewidentnie reaguje na jej piski. No i co najważniejsze, zrobiła się bardziej delikatna wobec mnie i brzucha. Wcześniej musiałam uważać, żeby mnie nie uderzyła, nie kopnęła, teraz nie muszę się martwić.

A teraz to mam luksus, bo M zabrał małą i pojechali sobie tramwajem do rynku, spotkać się z kolegą, który też ma z córę w wieku Gosi. Hehe, no to się wypuścił poszlajać, dwóch facetów z dwoma małymi dziewczynkami:-D
Ciekawe czy sobie chociaż na chwilę usiądą w spokoju?:-D

A ja się delektuję ciszą... i przy okazji strasznie się objadłam - smażona cykoria, a potem jeszcze grejpfruta wmłuciłam, mniam:tak:

Do góry