reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

W 100% popieram słowa Dotkass.

To że jest zamknięta grupa na FB to znaczy że kilka z nas tam właśnie się odnalazła i tam się dobrze w tej grupie czuje. Ja nie wiem co to za filozofia zrozumieć że tam możemy mówić o dupie marynie a tu niestety nie bo sorry ale nie wiem do końca kto kryje się pod danym nickiem. Jak ktoś tego nie rozumie to nie powinien w ogóle wypowiadać się w tej sprawie.

Po mału zaczyna się to już robić nudne najeżdżanie na FB. Dzięki temu towarzystwo na BB się wykruszyło i nic na to się nie poradzi. Ale tak myślałam że prędzej czy później zaczną się zgrzyty.

reklama
No to ja jeszcze pociągnę chwilkę temat fb, z góry przepraszam ale ogólnie staram sie nie wdawać w żadne konflikty.
Chciałam tylko napisac ze jest mi ciut przykro, że zostałam wyrzucona ( może ładniej to zabrzmi jak napisze ze odebrano mi dostęp)z grupy bb na fb. Nie wiem w sumie dlaczego, bo po pierwsze sama sie tam nie pchałam, a że mnie dodano, to fajny gest, ucieszyłam sie.
Ogólnie nie mam czasu na ciągłe siedzenie przed kompem ( nie tyczy sie to żadnej z Was) i pisanie, bądz odpisywanie na posty,dlatego moze troszke mało mnie tam było, podobnie zresztą jak tu.
Ale ciągle jestem i nigdzie sie od Was nie wybieram, dlatego ten posylwestrowy myk z wywaleniem mnie z fb bardzo mnie rozczarował. Wiem ze jedna osoba bardzo sie o to postarała, nie che tu pisac nazwisk, ale widze że Dotka jednak uległa, mimo wczesniejszych zapewnien ze nikt nie jest tam zmuszany do konwersacji.
Ok, troszke mi ulżyło :zawstydzona/y: wiecej nie porusze juz tego tematu :-(

witajcie,
ja dzisiaj miałam bardzo pracowity dzień - prosiłam brata żeby ściągnął mi ze strychu dwie wielkie walizki ubranek z Doti i przebierałam to co nada się do ubrania zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki (jeszcze nie znam płci) to włożyłam do szafki i będę prać (bo już 3 lata siedzi) i to co jest typowe dla dziewczynki odkładałam na bok. W dodatku znów mam ucisk na lewe biodro i nie dam rady chodzić ale to chyba na zmianę pogody. A od wczoraj nie mam M w domu (w sumie fajnie bo na spokojnie sobie porządki robię)bo po pracy dzwonili z Krakowa żeby jechał na całą noc odśnieżać no i rano prosto do pracy i pewno przyjedzie dzisiaj koło 18
Phel trzymaj się i daj znać jak wyjdziesz

co do terminów porodów toi ja mam rozbieżność między 4 a 24 kwietnia (choć z moich obliczeń - robiłam test ciążowy i kilka razy miałam negatywny wynik - wynika że na 16 kwietnia), jeśli chodzi o pampersy z biedronki to szwagierka je tak zachwala i kupuje, więc widziałam i nawet przetestowałam, ale moją córcie zaraz odparzyło i za każdym razem przesikiwała. Pozostałam przy Pampers i ewentualnie Babydream.

aisak ciesze się, że już wszystko ok, bez prądu musiało byc ciężko. Mi kiedyś strzeliły korki na wynajmowanym mieszkaniu, M akurat nie było, nie mogłam ustalić kto ma klucze do bezpieczników na klatce i 2 dni siedziałam po ciemku:dry: a potem się okazało, ze wystarczyło drzwiczki podważyć w tej puszce, bo wcale nie była zamknięta na kluczyk:-D
iza876
ja miałam bardzo bolesne piersi w pierwszej ciaży, musiałam nawet rozmiar większe staniki kupować, żeby nic nie dotykało, po jakimś czasie samo przestało. W tej ciąży piersi w ogóle mnie nie bolały.
Swędzenie piersi i brzucha miałam tez tylko w pierwszej ciązy i tylko w okresie zimowym.
Myslę, że moga boleć, bo rosną - na początku bardziej, teraz juz niewiele.

kaomka witaj
może miałaś jakąś wcześniejszą owulacje? Ponoć termin najdokładniej pokazuje usg do 10 tyg, takie zupełnie pierwsze, bo potem każdy bejbik rozwija się w swoim tempie.

anila ja moją pierwszą córę zaczęłam rodzić dokładnie w terminie, a wyskoczyła w o 2 nocy... ale to był termin z usg w 8 tc... bo miesiączki jakoś sobie nie zapisałam :zawstydzona/y:

Dotkass
Mi tylko szkoda, że niektóre forumowiczki uciekły na FB. Uciekły tam, znaczy się nie piszą tu (wcale) i czy ktoś o tym wspomni czy nie - faktu to nie zmieni. A te co pozostały wierne BB nie mogą sobie poutyskiwać na pustki? To aż taki grzech? Czy jak nikt nie wspomni o FB, to nagle problem zniknie i stare foruminki wrócą?
Pojawiają się tutaj nowe osoby i zapewne większość z nich nie czytała starych postów, więc nawet nie wie o waszym istnieniu. To chociażby im należny się wyjaśnienie, dlaczego niektóre utyskują, że są pustki. :tak:

beti nikt nikogo nie atakuje personalnie.... ot, nostalgia za starymi czasami
i nie rozumiem, dlaczego komuś kto nie zagląda na BB, miałoby przeszkadzać, że tutaj się wspomina o FB jako o przyczynie wykruszenia się cześci dziewczyn? Same sobie wybrałyscie gdzie wolicie pisać. Wiec o co chodzi?

kasiek mi tez te biedronkowe pampki nie leżały... jakieś takie sztywne były

Nef, tu nie chodzi o Ciebie i pisanie postów o FB...

Izunia
, przykro mi, ze swojej strony mogę powtórzyć przepraszam a dostęp do FB zawsze możesz dostać ponownie (cóz biorę to na plecy)...nie chce znów się powtarzać, ale musze

decyzja nie należy tylko do mnie...skupcie się na kimś innym proszę, bo robi się to nie zdrowe

Ostatnia edycja:
Dotkass ale co to zmieni, że ktoś dostanie dostęp na nowo? Przecież nie zacznie pisać więcej niż dotychczas?:sorry2: Zresztą niektórzy nie będą pisać na FB, tego, co napisały by tutaj jako anonimowe osoby.
Trudno, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Mam nadzieję, że się chociaż pochwalicie, jak urodzicie.

A wiecie co ja wam powiem.. Ja przestalam sie udzielac bo po pierwsze mam dosyc przechwalanek niektorych osob, dosyc suchych relacji z tego czy zimno czy cieplo i dosyc tlumaczenia dlaczego niektorzy wola FB i pisza tam czesciej.....
Natomiast bardzo sie martwie o majre....Ciekawe czy ktoras z was pomyslala o niej...?Wiecie, ze ma zagrozona ciaze, nie udziela sie teraz, nie odpowiada na prv....moze warto nia sie zainteresowac...........?
Jelsi by ktos mial z nia kontakt, prosze dajcie znac.

reklama
Nef nie mów że nikt nikogo nie atakuje bo wygląda to całkiem inaczej. To że nie podaje się nazwisk to nie znaczy że nie wiadomo o kogo chodzi.
Tak jak mówiłam towarzystwo się wykrusza bo coraz gorzej się tu czuje. A dlaczego? to niech już każda sobie odpowie na to pytanie. Zrobiło się nieciekawie przynajmniej ja to tak czuję.

Do góry