reklama
AnnaJagoda
Aktywna w BB
Z tego co wiem najlepiej zacząć około 3 miesięcy wcześniej. A który najlepszy to myślę, że najlepiej zapytać swojego ginekologa, bo obecnie suplementów diety nie sposób odróżnić od leków, chyba, że masz zaprzyjaźnionego aptekarza.
ciężaróweczka
Fanka BB :)
*spam* magnez fol jest stosunkowo tani w porównaniu do reszty środków tego typu, folik też cenowo ok, ale lepszy z magnezem bo w ciąży szybko go zaczyna brakować w organizmie.
Dziewczyny, a co myślicie o takim suplemencie diety jak inofem - http://www.inofem.pl/ , też zawiera kwas foliowy a do tego mio-inozytol i podobno pomaga utrzymać prawidłową gospodarkę hormonalna w organizmie i nie ma żadnych skutków ubocznych? Jestem ciekawa czy któraś z was go brała, no i czy polecacie? Generalnie ja mam problemy z nieregularnym okresem dlatego się nad tym zastanawiam...
Nie słyszałam jeszcze szczerze mówiąc o płynnej wersji kwasu foliowego. Sama akurat przyjmowałam go w takim troche bardziej złożonym suplemencie bo podobno warto razem z nim dostarczać sobie chociażby witaminy b6, b12, d3 i jodu, a w późniejszych miesiącach ciąży ta gama różnych witamin i minerałów sie poszerza i nie wystarczy podobno zdrowa dieta
reklama
garadazja ma racje, ale tez nie ma co przeginac z iloscia kapsulek bo to wszystko masz chociazby w pierwszym okresie ciazy w prenatalu uno, a w drugim w prenatalu duo albo classic. Takie preparaty multiwitaminowe dla kobiet w ciazy sprawdzaja sie calkiem fajne bo maja akurat wszystko to czego potrzebujemy
reklama