Witam, w sierpniu moje dziecko miało zapalenie układu moczowego była wykryta bakteria e. Coli , był na jednym antybiotyku potem na drugim bo jakas kolejna bakteria weszła. Wyleczyliśmy to ale robimy kontrolnie co dwa tyg badania i wszystko już było okej ale od dwóch miesięcy wychodzi mojemu dziecku kwas askorbinowy (20) dziecko w październiku skończyło rok. Nie jest fanem jakiś owoców jednak je troszkę owoców troszkę warzyw lubi bardzo pieczywo zupy mięso itd. nie daje mu witaminy c, jedyne co pije czasem soki Kubuś ( to jest jedyne co chce pić , woda , herbata odpada, a musiał bardzo dużo pić żeby poprawił się stan pęcherza..) nefrologa mamy pod koniec listopada ze względu na to że lekarz dał nam skierowanie żeby pilnować nerek czy się nic nie dzieje. Jak można zmniejszyć ten kwas w moczu i dlaczego on jest skoro dziecko na milion procent nie pije i nie je tyle żeby przedawkować tę witaminę czy coś .. proszę o pomoc
reklama
Jeszcze dodam , dawałam mu witaminę c ale tylko tydzień czy dwa niecałe po hospitalizacji po tym zum bo pani doktor kazała raz dziennie po 5 kropel było to na początku września ale już długo nie dostaje tak jak mówię dawałam mu niecałe dwa tyg tę witaminę
rozumiem ale dziwi mnie to że już od dawna pil soki nawet ja robię sama z owoców i warzyw i nic takiego nie było a teraz nagle się to pojawiło.. a moje dziecko bardziej woli właśnie np obiady itd owoce je raz czasem dwa razy w ciągu dnia i to niewielkie ilości jako przekąskaTo normalne. Nadmiar kwasu askorbinowego jest wydalany z moczem. Roczne dziecko dobrze uczyc picia wody, a nie slodkich sokow. Kubus w skladzie ma witamine c dodana.
chodzi mi o to że nie ma skąd sie zrobić ten nadmiar witaminy cTo normalne. Nadmiar kwasu askorbinowego jest wydalany z moczem. Roczne dziecko dobrze uczyc picia wody, a nie slodkich sokow. Kubus w skladzie ma witamine c dodana.
a co do picia wody próbowałam bardzo długo go uczyć picia wody ale on nie chce pluje wodą i nie pił nic oprócz z piersi a teraz też już nie pije z piersi tak często jak wcześniej i przez to się prawie odwodnilTo normalne. Nadmiar kwasu askorbinowego jest wydalany z moczem. Roczne dziecko dobrze uczyc picia wody, a nie slodkich sokow. Kubus w skladzie ma witamine c dodana.
Lady Loka
Fanka BB :)
Ale roczne dziecko dopiero sie uczy pić wodę. Więc mnie to nie dziwi. Pluje wodą, bo nauczylas pić coś innego. Mój syn mial 14m jak zaczał pic z bidona wodę tak w wiekszych ilościach i to jest normalne. Jak dziecko ma cały czas wodę pod ręką to w końcu załapie.a co do picia wody próbowałam bardzo długo go uczyć picia wody ale on nie chce pluje wodą i nie pił nic oprócz z piersi a teraz też już nie pije z piersi tak często jak wcześniej i przez to się prawie odwodnil
A po sokach to teraz przestawienie na wodę zajmie Ci trochę.
Dziecko się tak latwo nie odwodni.
wiem że powinien pić wodę spróbuję mu dawać te wodę, ratowałam się soczkami bo się odwodnił poważnie.. byliśmy w szpitalu gdzie miał podawane kroplówki parę dni po 3-4 dziennie...Ale roczne dziecko dopiero sie uczy pić wodę. Więc mnie to nie dziwi. Pluje wodą, bo nauczylas pić coś innego. Mój syn mial 14m jak zaczał pic z bidona wodę tak w wiekszych ilościach i to jest normalne. Jak dziecko ma cały czas wodę pod ręką to w końcu załapie.
A po sokach to teraz przestawienie na wodę zajmie Ci trochę.
Dziecko się tak latwo nie odwodni.
reklama
Podziel się: