Mam takie pytanie, moze ktoś miał podobny przypadek z dzieckiem. Chodzi o to, że od jakiegoś czasu moje dziecko robi mi dziennie po 5-6 kup. Jest karmione tylko mlekiem modyfikowanym- mleko bebiko. Dziecko ma 2,5 roku. Ta ilosc kup jest już dłuzszy czas ale jakos nie przejmowalam sie tym zbytnio. Kupy są przewaznie konsystencji bardzo gestej smietany, czasem bywaly jakies twarde typu bobek. Nie przejmowalam sie bo nie bylo to wodniste - biegunka. Ale w koncu zainteresowalam sie tym od niedawnego incydentu- jakis tydzien temu bołał brzuszek, kupki byly takie duzo luzniejsze niz zwykle, bylo ich tez sporo. Poszlam do lekarza, dala nifuroksazyd- pił przez 5 dni. Kupy wrocily do normy ale ich ilosc nie zmniejszyla sie. Wiec poszlam znow do lekarza innego. Dostalam dla dziecka taki lek- dicostop w saszetkach, ma to pic dwa razy dziennie przez 5 dni. Niby zmniejszyla sie ilosc kup- dzis i wczoraj zrobil 3. Wiec jest poprawa w ilosci ale konsystencja tez gesta smietana- powiem ze zaczyna mnie to troche irytowac i konsystenscja i ilosc. Mial isc do przedszkola od wrzesnia, wiec zaczelam odpieluchowywac. Ale sie nie dostal. Martwila mnie ta ilosc kup bo przeciez nie bede mu dawala 20 par majtek do przedszkola jakby np zrobil w majtki. Co moze byc przyczyna takich kup i ich ilosci? ( juz pomijajac ta terapie jaka mamy) dodam ze syn jest niejadkiem, zjada tyle co myszka, lubi slodkie, ale tez nie je duzych ilosci, poskubie troche i tyle. Pije wode mineralna, rzadko soki owocowe, je owoce- lubi, z jedzenia normalnego- jak ma smak zje rosol z makaronem, chleb suchy, kakao lubi, czasem ziemniaki, kawalek kotleta czy mielonego, serki homogenizowane czasem zje, jogurta, jakas bulke maslana, frytki lubi. Miedzy czasie podjada chrupki kukurydziane, wafle ryzowe, czy ciasteczka jakies maslane itp. Na jego ilosc zjadanego jedzenia w ciagu dnia zastanawja mnie skad ta ilosc kup sie bierze... bo uwazam ze to za duzo.
Moze mi ktos doradzic co mozna isc zbadac, zeby wiedziec od czego to...
Na razie jestesmy na tej terapi tym lekiem, zobaczymy co dalej lekarz powie.
Prosze o wiadomosci.
Moze mi ktos doradzic co mozna isc zbadac, zeby wiedziec od czego to...
Na razie jestesmy na tej terapi tym lekiem, zobaczymy co dalej lekarz powie.
Prosze o wiadomosci.