reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kulka za uchem u dziecka

Nalia91

Fanka BB :)
Cześć. Moja 2.5- latka ma za uchem kulkę wielkości ok 1cm, nie widać jej gołym okiem. Natknęłam się na nią około 3 tygodnie temu jak myłam jej głowę. Przy teleporadzie Pani dr mówiła, że to może być węzeł chłonny, kazała zrobić morfologie. Morfologia wyszła bez zarzutu. Córka czasem choruje. Od stycznia walczyliśmy z katarem o podłożu alergicznym. Gdy katar zaczął ustępować, pojawila się infekcja górnych dróg oddechowych: katar i lekki kaszel. Chciałabym zrobić jeszcze jakieś badania, żeby się upewnić, że to coś za uchem nie jest groźne. :/ Co poza morfologia?

reklama
Jeśli córka choruje - to jak najbardziej może to być węzeł chłonny.
A widać by córkę to bolało?
Nie wychodzą jej zęby?

PS. Jeśli bardzo się martwisz - to można zrobić USG.

Jeśli córka choruje - to jak najbardziej może to być węzeł chłonny.
A widać by córkę to bolało?
Nie wychodzą jej zęby?

PS. Jeśli bardzo się martwisz - to można zrobić USG.
Córki to nie boli, jak dotykam.
Zęby już jej wszystkie wyszły. :/
Ten węzeł wykryłam w momencie jak miała katar alergiczny. Od tego ta kulka nie rośnie.

Ja lekarzem nie jestem - ale teoria lekarki wydaje się trafna :)

Ale jak już pisałam - jeśli się niepokoisz, to umów się na USG.

Mi również się wydaje, ze to węzeł chłonny. Kiedyś syn tak miał przy drobnej infekcji i nasz pediatra po obejrzeniu stwierdziła, ze to powiększony węzeł chłonny.

Do góry