Witam, moja mała ma 7,5 mca i nie potrafi pić z butli więc doszłam do wniosku, że nie będę już jej tego uczyć. Początkowo chciałam ze zwykłego kubka, ale za szybko i z aduzo leci i się zachłystuje. Ze zwykłego niekapka nie potrafi bo tam trzeba ciągnąć,a ona tego nie kuma. Wczorajw zięłam takiz wykłay niekapek z 3 dziurkami i wyjęłam ten zaworek w ten spośób,że przez dziubek leciał płyn bez potrzeby ciągnięcia i zaczęła połykać, myslę, że to jest sposób, tylko te 3 dziurki to trochę za szybko leci. Czy znacie jakieś takie kubeczki , które polegaja na tym, że płyn sam leci przez dziubek,ale jest jedna dziurka, bądź niewielka?
reklama
Albo poczekasz aż się nauczy kontrolować ilość wylatującej cieczy Tak to jest, że czasem wymaga to kilku (lub kilkudziesięciu hehehe) zmoczonym ubranek. Ja polecam tommy tippee taki (dość wolno leci): https://kidy.pl/tommee_tippee_pierwszy_kubek_z_uchwytami_190_ml_4m_niebieski-499-495-p.html albo z ikei z dziurkami. Z niekapka moze nie umiec pić, bo technika jest właściwie taka sama jak z butelki- trzeba ssać. Podawaj tez picie w zwykłym kubeczku tylko niewielką ilość to dla dzieciaków zwykle niezła frajda próbować a dla żuchwy niesamowite ćwiczenie :-) Powodzenia!
Xeniulka
Zaciekawiona BB
Ja polecam taka fajną butle MAM BUTELKA TRENINGOWA z uchwytami NIEKAPEK 6m+ (2976828479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i choć piszą ze to niekapek, to nawet gęściejsza kaszka swobodnie z niej wypływa, więc maluszek się nie natrudzi z ssaniem i nie powinno za szybko wypływać żeby się nie zachłysnąć.
Podziel się: