reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kubek dla dwulatka

Mamaminionka

Fanka BB :)
Jak w temacie. Co polecacie? Musi być łatwy do mycia i w miarę pojemny - min 180-200 ml.
Aktualnie mamy lovi 360, ale zastanawiam się nad zmianą.

reklama
Rozwiązanie
To ma być kubek do żłobka - bo dzieci przychodzą ze swoimi (ekologicznie 🙄), więc wygodniej zamknięty. Poza tym często po żłobku nie wracamy od razu do domu, a pić się chce 😉
Nie wiem jak sprawdzają się bidony ze słomką (znalazłam fajny aventa), a szkoda mi kasy na próbowanie...
Ja miałam bidon z Tommy tipoie. Fajny, ale źle się myje. Później zwykły Canpol i jestem zadowolona. Córka ma rok. Ale chyba dla 2 latka też by to było fajne do żłobka, bo się nie pooblewa.
To ma być kubek do żłobka - bo dzieci przychodzą ze swoimi (ekologicznie 🙄), więc wygodniej zamknięty. Poza tym często po żłobku nie wracamy od razu do domu, a pić się chce 😉
Nie wiem jak sprawdzają się bidony ze słomką (znalazłam fajny aventa), a szkoda mi kasy na próbowanie...

Bidon niekapek b.box. Genialny.
Z tym że dwulatek powinien już jak najczesciej pić z otwartego kubka, więc my coraz częściej b. boxa zostawiamy na podwórko i do łóżka a w ciągu dnia kubeczek z tworzywa antypoślizgowy.

Ja miałam bidon z Tommy tipoie. Fajny, ale źle się myje. Później zwykły Canpol i jestem zadowolona. Córka ma rok. Ale chyba dla 2 latka też by to było fajne do żłobka, bo się nie pooblewa.

Rozwiązanie
Do góry