reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Którego ginekologa polecacie? Warszawa/Łódź?

Ja się leczę u dr Dziadeckiego, cudny człowiek, bardzo życiowy...
A że tak zapytam z jakim problemem się Pani leczy? Ja jestem po 2 poronieniach i szukam specjalisty żeby odkrył dlaczego i poprowadził ewentualną przyszłą ciążę

reklama
A że tak zapytam z jakim problemem się Pani leczy? Ja jestem po 2 poronieniach i szukam specjalisty żeby odkrył dlaczego i poprowadził ewentualną przyszłą ciążę
Zaczęliśmy od męża z problemami andrologicznymi, teraz ja i 2 inseminacje. Dziadecki ma naprawdę duże doświadczenie, myślę że warto spróbować.

Prywatnie dr Leszek Gottwald. Ostrożnie dobiera leczenia, ma wiele pokładów cierpliwości, świetny lekarz. Moja przyjaciółka plamiła od 3 - 6 mc ciąży i urodziła pieknego synka :)
Nie zdarza się to często, ale wykrył mi ciąże pozamaciczną i unikłam jej pęknięcia i niemiłych konsekwencji.
Przyjmuje m.in w Salve i Remedium ;)

A na NFZ chodzę do dr Makuły - ciepły, żartobliwy facecik. Nie robi problemu z badaniami itp. Przyjmuje w szpitalu Jana Bożego i pracuje w ICZMP.

Oczywiście lekarze z Łodzi,

Kochana jak masz problem z poronieniem to tak na przyszłość są szpitale (np Madurowicza w Łodzi), które pobierają próbki z tego niemiłego wydarzenia i badają za free pod względem genetycznym.
Koleżance wyszło po 3 poronieniach, że po prostu jej organizm miał coś w genach i odrzucał żeńskie ciąże. Po ponad pół roku zaszła i urodziła chłopaka :)

Prywatnie dr Leszek Gottwald. Ostrożnie dobiera leczenia, ma wiele pokładów cierpliwości, świetny lekarz. Moja przyjaciółka plamiła od 3 - 6 mc ciąży i urodziła pieknego synka :)
Nie zdarza się to często, ale wykrył mi ciąże pozamaciczną i unikłam jej pęknięcia i niemiłych konsekwencji.
Przyjmuje m.in w Salve i Remedium ;)

A na NFZ chodzę do dr Makuły - ciepły, żartobliwy facecik. Nie robi problemu z badaniami itp. Przyjmuje w szpitalu Jana Bożego i pracuje w ICZMP.

Oczywiście lekarze z Łodzi,

Kochana jak masz problem z poronieniem to tak na przyszłość są szpitale (np Madurowicza w Łodzi), które pobierają próbki z tego niemiłego wydarzenia i badają za free pod względem genetycznym.
Koleżance wyszło po 3 poronieniach, że po prostu jej organizm miał coś w genach i odrzucał żeńskie ciąże. Po ponad pół roku zaszła i urodziła chłopaka :)
o super wiedzieć! Dzięki za info, szkoda,że tak późno (zabieg miałam 31, więc już za późno) Zapisaliśmy się na NFZ na badania genetyczne do Matki Polki - będzie nas przyjmował doktor Dudarewicz. Nie orientuje się Pani czy wtedy na wizycie oprócz kariotypów zrobią nam badania w kierunku innych mutacji? Jesteśmy po 2 poronieniach

o super wiedzieć! Dzięki za info, szkoda,że tak późno (zabieg miałam 31, więc już za późno) Zapisaliśmy się na NFZ na badania genetyczne do Matki Polki - będzie nas przyjmował doktor Dudarewicz. Nie orientuje się Pani czy wtedy na wizycie oprócz kariotypów zrobią nam badania w kierunku innych mutacji? Jesteśmy po 2 poronieniach

Też jestem zapisana :) do Matki Polki

Na kiedy masz termin??

Ja na początek marca :) Warto tam czasem dzwonić i pytać o wcześniejsze terminy, bo mi przyspieszyli o 2 tyg :)

Nie wiem dokładnie jakie tam badania robią, bo też czekam na 1 wizytę.

Też jestem zapisana :) do Matki Polki

Na kiedy masz termin??

Ja na początek marca :) Warto tam czasem dzwonić i pytać o wcześniejsze terminy, bo mi przyspieszyli o 2 tyg :)

Nie wiem dokładnie jakie tam badania robią, bo też czekam na 1 wizytę.
my na 6 kwietnia. Zaklepałam ten termin dopiero przedwczoraj ale w sumie mogę podzwonić co jakiś czas i popytać :D dobrze by było gdyby się załatwiło wcześniej. A do jakiego lekarza? My do Dudarewicza (o ile dobrze pamiętam) będę czekać na info jakie te badania robią i jak ogólnie to wszystko wygląda

@Dolvit
Tam nie trzeba mieć żadnego skierowania do tej Kliniki Diagnostyki i Niepłodności.

Ja nie mam skierowania. Wezme dokumenty takie, które do tej pory miałam robione i tyle (HSG, hormony bo niedawno robiłam, kartę szpitalną z ciąży pozamacicznej i chyba tyle.

Chłopak też nie ma skierowania. Badał nasienie, ale wynik gdzieś zapodział :D Trzebaby do Salve jechać i odtworzyć go.

reklama
@Dolvit
Tam nie trzeba mieć żadnego skierowania do tej Kliniki Diagnostyki i Niepłodności.

Ja nie mam skierowania. Wezme dokumenty takie, które do tej pory miałam robione i tyle (HSG, hormony bo niedawno robiłam, kartę szpitalną z ciąży pozamacicznej i chyba tyle.

Chłopak też nie ma skierowania. Badał nasienie, ale wynik gdzieś zapodział :D Trzebaby do Salve jechać i odtworzyć go.
To dziwne bo nas pytali o skierowanie.. I właśnie czekam na skierowanie męża i wtedy mamy dosłać im komplet. A na NFZ robicie? :)

Do góry