reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ktora mama kladzie niemowlaka spac o 19?

Natqaa

Fanka BB :)
witajcie,
Mam pytanie do mam ktorych niemowlaki śpią juz kolo godziny 19.
- ile śpią godzin - do której rano
- ile maja tygodni/miesięcy
-od kiedy kładziecie spac dzieci o 19?
- ile maja pobudek w tym czasie na karmienie (chodzi mi o karmienie piersią, nie butla )
- czy któraś z was kładła wczesniej niemowlaka później np.o 20-21, zmieniła na 19 i zauwazyla jakas roznice w jakości snu ?

reklama
Rozwiązanie
witajcie,
- ile maja pobudek w tym czasie na karmienie (chodzi mi o karmienie piersią, nie butla )
- czy któraś z was kładła wczesniej niemowlaka później np.o 20-21, zmieniła na 19 i zauwazyla jakas roznice w jakości snu ?
Ciągiem śpi do 24 i później co 3h pobudka na karmienie. Wstaje ok 8.00-8.30
Ma 6 mies. i o 19/20 zasypia od 2 mies. życia wcześniej raz zasypiała o 20 a innego dnia nawet o 24 jeśli męczył ją brzuszek.
Moja córka wprawdzie ma już roczek. Ale o godzinie 18:45/19 chodzi spać od 6miesiaca. Spala do 7 rano. Ale w dzień maksymalnie miała dwie drzemki po ok 50 minut.

Zmieniłam jej bo wcześniej kładłam ją o 20 i budziła się o 6. Ale za to w dzień spala dwie drzemki po 1.5h.

Teraz chodzi spać o 19:30. Śpi do 8:15. I jedna drzemka w ciągu dnia godzinna.

Milenka ma 2 miesiące. Ja kąpię 18:30-19:00 zależy jak marudna się robi, później karmienie, czasami budzi się około 22:00 na zmianę pieluszki i jedzenie. Różnie śpi czasami wstaje około 2:00 zje i śpi do mniej więcej 6:00 zje i dalej śpi do około 10:00. Wszystko zależy od dziecka :)

Do 3 miesiaca kąpalismy mała koło 20 - 21 i szła spać. Aktualnie ma skończone 4 msc i o 19 już jest płacz i musi iść do kąpieli i do spania. Czasem zaśnie od razu w czasem jest jeszcze godzinę aktywna.
Budzi się co 2 godziny na cyca odkąd się urodziła 🤦🏼‍♀️ ale to tak przez sen pije więc luz.
Budzi się ok 7.00
W ciągu dnia mamy 3 drzemki po 1-2 godziny

Ja karmię mm, ale do 8 mz mała chodziła spać o 19/19.30 spala do 7/8 ,budziła się w nocy 2/3 razy na mleko ,teraz ma 10.5 mz idzie spać 20/20.30 I ma 1/2 pobidki wstaje 8/9

witajcie,
Ciągiem śpi do 24 i później co 3h pobudka na karmienie. Wstaje ok 8.00-8.30
Ma 6 mies. i o 19/20 zasypia od 2 mies. życia wcześniej raz zasypiała o 20 a innego dnia nawet o 24 jeśli męczył ją brzuszek.

Rozwiązanie