reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto z Was dziewczyny miał amiopunkcje???

Agnesss35

Początkująca w BB
Witam wiem ze gdzies wątek się pojawił ale ponowię która z Was dziewczyny miała amniopunkcję z jakiego powodu I jaki wynik u Was??? Ja miałam robiona tydzień temu w Katowicach wszystkie parametry w normie prócz przeziernosc 2.7 przy crl 8cmniby mieści się sle w górnej granicy normy opiszcie proszę jak było u Was jakie wyniki ile czekaliście u mnie prawdopodobieństwo. Trisomii 21- 1:217 niby tragedii nie ma jest kość nosowa serce Ok przepływy Ok wszystko śnienie prócz przeziernosci ....z góry Dziekuje za odpowiedz

reklama
Ja mialam w 1 ciąży ze względu na wode wokol serca dziecka tzw. Hydrothorax i tez przeziernosc mielismy na granicy. Na wyniki czekalam 3 tyg. Wyszło wszystko ok.

Witam wiem ze gdzies wątek się pojawił ale ponowię która z Was dziewczyny miała amniopunkcję z jakiego powodu I jaki wynik u Was??? Ja miałam robiona tydzień temu w Katowicach wszystkie parametry w normie prócz przeziernosc 2.7 przy crl 8cmniby mieści się sle w górnej granicy normy opiszcie proszę jak było u Was jakie wyniki ile czekaliście u mnie prawdopodobieństwo. Trisomii 21- 1:217 niby tragedii nie ma jest kość nosowa serce Ok przepływy Ok wszystko śnienie prócz przeziernosci ....z góry Dziekuje za odpowiedz
Ja miałam , u mnie przyziernosc 5,0 plus obrzęk płodu . Lekarz nie dawał nam szans że dotrwamy do amnio , czekałam na zabieg 2 tygodnie żeby był odpowiedni wiek ciążowy . Nie pamiętam ryzyka ale na pewno było 1: poniżej 100 chyba 68 .
Wynik kariotyp prawidłowy męski, echo serca i kolejne prenatalne idealnie .
A dzisiaj tulę mojego zdrowego 6 tygodniowego synka . Także trzymam mocno za Ciebie kciuki i wierzę że już niedługo dostaniesz dobre wieści :)

Ja miałam , u mnie przyziernosc 5,0 plus obrzęk płodu . Lekarz nie dawał nam szans że dotrwamy do amnio , czekałam na zabieg 2 tygodnie żeby był odpowiedni wiek ciążowy . Nie pamiętam ryzyka ale na pewno było 1: poniżej 100 chyba 68 .
Wynik kariotyp prawidłowy męski, echo serca i kolejne prenatalne idealnie .
A dzisiaj tulę mojego zdrowego 6 tygodniowego synka . Także trzymam mocno za Ciebie kciuki i wierzę że już niedługo dostaniesz dobre wieści :)

Pięknie Dziekuje za informacje całe szczęście ze wszystko dobrze się skończyło czy choć lekarze wyjaśnili skąd takie parametry tzn ten obrzęk i przeziernisc ?

Cześć !
Ja miałam robioną amniopunkcje ze wzgledu na wynik testu Pappa . Dodam, że na usg wszystko było w normie.Prawdopodobieństwo zespołu Dawna miała 1:193. Amniopunkcje miałam robioną w zeszłym roku w październiku. Na wynik czekałam trzy tygodnie. Kariotyp prawidłowy żeński. Dzisiaj moja córeczka ma 7 miesięcy i jest bardzo silna. Jak miała 6 miesięcy zaczęła raczkować, siadać, a mając 6,5 miesiąca zaczęła mi stawać na nogi. Jestem naprawdę w szoku bo starsze dzieci zaczely później. Trzymam kciuki żeby u Ciebie wynik był prawidłowy. Pozdrawiam serdecznie

Pięknie Dziekuje za informacje całe szczęście ze wszystko dobrze się skończyło czy choć lekarze wyjaśnili skąd takie parametry tzn ten obrzęk i przeziernisc ?
Obrzęk mógł być spowodowany wcześniejszym przeziębieniem , a przyziernosc taki urok mojego dzieciątka . tak dokładnie nie byli w stanie określić skąd to się wzięło .
Także bądź dobrej myśli ! :)

reklama
reklama
Do góry