reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto z Rzeszowa i za niedługo rodzi ?

Hej. Mi na ostatniej wizycie moja gin powiedziała że mam rodzic w Rzeszowie właśnie ze względu na cukrzycę ciążowa i to z ebiore insulinę. Ja do Rzeszowa mam 60km. A jeśli można spytać czemu będę rozwiązywać ci ciaze szybciej? Ja mam termin na 31 października i też myślę o Lwowskiej moja gin może mi tam skierowanie wypisać
Hej.
Wiesz co , tez biore insuline niestety na noc bo ciezko mi było zbic cukry na czczo dieta, resztę udalo mi sie zbic solidna dieta , czyli te cukry godzine po posilkach mam ok .
Moj lekarz tak zdecydował, powiedział ze w cukrzycy rozwiązujemy ciaze w 39 tc który mi się zacznie 5 września a 4 mam juz lezec w szpitalu.
A rodze tam ponieważ wlasnie moj lekarz tam pracuje wiec tak raczej chcialam lekarza prowadzącego takiego który potem bedzie mial mnie pod opieką podczas porodu a po drugie tesciowa pracuje w tym szpitalu wiec tez mi poleciła.

reklama
Hej.
Wiesz co , tez biore insuline niestety na noc bo ciezko mi było zbic cukry na czczo dieta, resztę udalo mi sie zbic solidna dieta , czyli te cukry godzine po posilkach mam ok .
Moj lekarz tak zdecydował, powiedział ze w cukrzycy rozwiązujemy ciaze w 39 tc który mi się zacznie 5 września a 4 mam juz lezec w szpitalu.
A rodze tam ponieważ wlasnie moj lekarz tam pracuje wiec tak raczej chcialam lekarza prowadzącego takiego który potem bedzie mial mnie pod opieką podczas porodu a po drugie tesciowa pracuje w tym szpitalu wiec tez mi poleciła.
To tak jak u mnie w dzień mam cukry dobre dzięki diecie ale tych nocnych nie mogłam ogarnąć i też biorę na noc insulinę. A to pewnie jak masz z tamtad lekarza to wiadomo że lepiej, no ja niestety nikogo nie znam tam i ciężko dostać się teraz do jakiegoś lekarza już z tamtad więc chyba ciaze skończę tu u mnie w mieście a na poród poprostu pojadę tam moz e nie przyjmą.. Nie spodziewałam się że nie będę mogła rodzic u siebie ale nic. A jeśli można spytac jak twój lekarza ma na nazwisko?

To tak jak u mnie w dzień mam cukry dobre dzięki diecie ale tych nocnych nie mogłam ogarnąć i też biorę na noc insulinę. A to pewnie jak masz z tamtad lekarza to wiadomo że lepiej, no ja niestety nikogo nie znam tam i ciężko dostać się teraz do jakiegoś lekarza już z tamtad więc chyba ciaze skończę tu u mnie w mieście a na poród poprostu pojadę tam moz e nie przyjmą.. Nie spodziewałam się że nie będę mogła rodzic u siebie ale nic. A jeśli można spytac jak twój lekarza ma na nazwisko?
A dlaczego nie możesz rodzic u siebie ?
Narazie nic Ci nie mowia o wcześniejszym skończeniu ciazy ?
No ja sie w sumie tez dowiedzialam pod koniec juz o tym .

A dlaczego nie możesz rodzic u siebie ?
Narazie nic Ci nie mowia o wcześniejszym skończeniu ciazy ?
No ja sie w sumie tez dowiedzialam pod koniec juz o tym .
Dlatego że u mnie szpital nie ma 3 stopienia refrencyjnosci i jak urodzę u siebie to ja zostanę a dziecko pojedzie do Rzeszowa więc dlatego żeby nas nie rozdzielili muszę w Rzeszowie rodzic. Narazie mam 32 tc więc jeszcze dnie wiem kiedy itd

Hej.
Hej😜 u mnie 32 tydz. I zamierzam rodzić na Szopena. Chodzę do lekarza, który kiedyś był tam ordynatorem i liczę na to, że będą go tam pamiętać.
Czemu cc? Masz duże dziecko? Ja mam normalną cukrzyce i biorę dużo insuliny w dzień i w nocy i ani myśle o cc. Nie dałabym sobie zrobić cc chyba że dziecko ważyłoby grubo ponad 4kg a narazie waga w normie.

Hej[emoji12] u mnie 32 tydz. I zamierzam rodzić na Szopena. Chodzę do lekarza, który kiedyś był tam ordynatorem i liczę na to, że będą go tam pamiętać.
Czemu cc? Masz duże dziecko? Ja mam normalną cukrzyce i biorę dużo insuliny w dzień i w nocy i ani myśle o cc. Nie dałabym sobie zrobić cc chyba że dziecko ważyłoby grubo ponad 4kg a narazie waga w normie.
Hej.
Wszystko jest w normie . Gdzie przeczytałaś o cc ?[emoji846] mam miec porod wywolywany czyli porod naturalny [emoji846] wiadomo ze jak coś pojdzie nie tak to wtedy ciecie ale to raczej wszedzie tak jest.

Hej.
Wszystko jest w normie . Gdzie przeczytałaś o cc ?[emoji846] mam miec porod wywolywany czyli porod naturalny [emoji846] wiadomo ze jak coś pojdzie nie tak to wtedy ciecie ale to raczej wszedzie tak jest.
Oj przepraszam🤦‍♀️. Jak przeczytałam o rozwiązywaniu ciąży to mi się z cc skojarzyło🤦‍♀A to ze względu na wagę dziecka rozwiązujecie? Czy tak dla zasady?

Oj przepraszam[emoji2356]. Jak przeczytałam o rozwiązywaniu ciąży to mi się z cc skojarzyło[emoji2953]A to ze względu na wagę dziecka rozwiązujecie? Czy tak dla zasady?
Wagę dziecka mam ok , wszystko jest z nia ok [emoji846] lekarz tak postanowił, mówiąc ze z cukrzyca rozwiązuje się ciaze w 39tc [emoji846]

Oj przepraszam[emoji2356]. Jak przeczytałam o rozwiązywaniu ciąży to mi się z cc skojarzyło[emoji2953]A to ze względu na wagę dziecka rozwiązujecie? Czy tak dla zasady?
Po prostu jesteśmy bardziej narażone na powikłania zdrowotne prawda [emoji846] dlatego nie ma co przeciągać ciazy np do 40tc. Ale to pewnie zalezy od lekarza [emoji846] moj akurat dmucha na zimne .

reklama
Ja rodziłam w Rzeszowie kilka lat temu.
Ciąza z cukrzycą, poród cc ale z innych wskazań.
Do Rzeszowa mam jakieś 80km, miałam lekarza prowadzącego u siebie ale pod koniec jeżdziłam tez na wizyty do Rzeszowa. Miałam rodzić na Lwowskiej. Dzień przed planowanym cc przestałam czuć ruchy, na Lwowska dotarłam wieczorem ale mnie nie przyjęli z powodu braku miejsc. Do lekarza się nie dodzwoniłam, sami obdzwaniali szpitale i było miejsce na Rycerskiej, tam urodziłam.
Piszę Wam o tym dlatego, z etrzeba brać pod uwagę różne scenariusze. Byłam bardzo nastawiona na poród na Lwowskiej. Rozmawiałam z położnymi, ogladałam oddział atu klops.
to nie jest tak, ze z urzędu zabierają dziecko do szpitala z wyzszą referencyjnościa, tylko jak ma złe wyniki, ale ryzyko zawsze jest ze coś moze pójśc nie tak.

Anetaaa123 to nie jest tak, ze z urzędu zabierają dziecko do szpitala z wyzszą referencyjnościa, tylko jak ma złe wyniki, ale ryzyko zawsze jest ze coś moze pójśc nie tak.

Do góry