reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto rodzi...meldunki i gratulacje :)

po 16 się zaczyna:-):-):-)wczytywałam się ostatnio dokładnie w artykuły o fazach ksieżyca i najwiecej porodów między pełnią a nowiem-czyli najbliższe 2 tyg:-)a największy BB 2-3 dni po pełni...zobaczymy.Sprawdziłąm moje córki-starsza 2 dni po pełni a młodsza 3 dni przed nowiem-więc coś w tym jest...
Korzystałam z tej str:
http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Fazy2003-30.htm#xP2009

reklama
hihi, a mi sie wczoraj pomyliło i pół nocy nie spałam, bo myślałam ze juz ta pełnia :rofl2: cała noc wydawało mi sie ze zaraz mi wody odejdą ;) :tak:

Uważaj Reniferku!!!!Siła autosugestii jest wielka-ja też sie czuje ''dziwnie''-nic mnie nie boli i przypływ energii mam tak ze cały czas coś sprzątam ,gotuje itp...

A ja ostatnio gdzieś czytałam , że na poród ma wpływ też autosugestia. Musimy być gotowe na poród. I to tak narawdę, bo czasami niby chcemy ale podświadomie przedłużamy czas do porodu. Ciekawe czy coś w tym jest?:eek:

eeee...ja tam mogę rodzić ...te skurcze już mnie trochę męczą i raz robią się regularne a potem się rozregulowują:eek::eek::eek: moze pełnia pomoże:tak::tak::tak:

A ja ostatnio gdzieś czytałam , że na poród ma wpływ też autosugestia. Musimy być gotowe na poród. I to tak narawdę, bo czasami niby chcemy ale podświadomie przedłużamy czas do porodu. Ciekawe czy coś w tym jest?:eek:

pewnie ze jest... jak mi w nocy coś pstrykneło to sie przeraziłam ze wody mi odchodza i ze jeszcze nie chce... a przeciez niby chcę... :sorry: boję sie bólu i tego ze poród bedzie znów długi - wiec u mnie siła autosugestii jest duza... :laugh2:

reklama
Ja chcę i wmawiam sobie i co tydzień jak idę na wizytę do gina to nic nie postępuje:-D więc chyba słaba ta moja samosugestia:-D:-D Zapatrzyłam się na kasiunie i robiłam dzisiaj przysiady bo ona tego dnia kiedy rodziła albo dzień przed chwaliła się że przysiady robi... może to coś pomoże:-D:-D
Wyczytałam że ten wiesiołek można dopochwowo i to lepiej działa więc już dziś nie łykałam tylko aplikowałam haha. Wmawiam sobie jak mogę i niestety nic:-D

Do góry