za tydzień 30.10Super! Oby się tak dalej rozwijało wszystko!
Kiedy następna wizyta?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
za tydzień 30.10Super! Oby się tak dalej rozwijało wszystko!
Kiedy następna wizyta?
Dwa razy badaliśmy u zawsze pół na pół. Połowa.zdrowa i połowa chora, ale za pierwszym razem miałam tylko dwa zarodki.Hej, mogę wiedzieć jaki procent Waszych blastek była ok, a ile nie? I jakiej klasy zarodki? Czy wyniki badań były zgodne z wcześniejszą klasyfikacja (że najwyższe były zdrowe)? Wczesniej ile transferów miałaś,? Jak myślisz co pomogło? Ja po 4 transferach (3 w 1 klinice, 1 w.kolejnej) beta 0, klasy 4ba, 3ba, 4bb I teraz wczesna 2.
Dzięki! U mnie histero wyszło że blizna po cc i "nieliczne kom plazmatyczne" subkliniczne zapalenie endometrium, dostałam doxycykline na 10 dni w sierpniu a we wrześniu procedura, transfer swiezy i 0. Jeszcze 3 blastki.Dwa razy badaliśmy u zawsze pół na pół. Połowa.zdrowa i połowa chora, ale za pierwszym razem miałam tylko dwa zarodki.
Za drugim cztery.
Pierwszy 5.1.1
Ostatnie dwa.4.1.1
Myślę że pomogło wszystko po trochu.
7 transfer miałam dosłownie że wszystkim.
Nowa klinika , lepsza stymulacja, zbadane zarodki, szczepiłam się u Malinowskiego i miałam masę leków immunologicznych , progesteron i heparyna.
Teraz transfer w lipcu tylko na progesteronie, heparynę i encortonie i też się udał.
Czasami myślę ,że to wszystko loteria.
Przy braku implantacji warto zrobić biopsja endonometrium sprawdzić czy nie ma stanu zapalenego i zbadać Kiry implantacyjne . ( można dostać na to accofil ). Ja badałam w testy dna.
A co wyszło Tobie nie tak w immunologii? U kogo bylas? Ja miałam 3 naturalne ciążę, cp, zdrowa i biochem. Jakie leki oprócz accofilu brałaś? Wlew miałaś? Próbuję się dostać do Pasni.kaDzięki! U mnie histero wyszło że blizna po cc i "nieliczne kom plazmatyczne" subkliniczne zapalenie endometrium, dostałam doxycykline na 10 dni w sierpniu a we wrześniu procedura, transfer swiezy i 0. Jeszcze 3 blastki.
Niby nic dużego ale podobno miałam agresywny organizm który odrzucał zarodki. Chociaż nie jestem przekonana czy to leczenie nie było nad wyrost.A co wyszło Tobie nie tak w immunologii? U kogo bylas? Ja miałam 3 naturalne ciążę, cp, zdrowa i biochem. Jakie leki oprócz accofilu brałaś? Wlew miałaś? Próbuję się dostać do Pasni.ka
Dzięki, nie wiem czy uda mi się do niego dostac na listopad ale próbuję.Niby nic dużego ale podobno miałam agresywny organizm który odrzucał zarodki. Chociaż nie jestem przekonana czy to leczenie nie było nad wyrost.
Paś...k to naprawdę podobno bardzo dobry lekarz.
To dobry kierunek.
Ja miałam cała mase leków.
Prograf, encorton plaquenil , wlew z intralipidu, wlew +zastrzyki z accofilu, heparynę, acard i oczywiście progesteron.
u mnie bez problemu zgadzają sie na podanie dwóch zarodków ale ja jeszcze nigdy nie byłam w ciazyCzy Wasi lekarze, dziewczyny po kilku nieudanych transferach, pozwalają Wam na transfer dwoch? Mój się nie zgadza, 4 x beta 0, wiek odpowiedni, ale blizna po cc przeciwskazaniem...Kurcze, jak bylo/jest u Was?