reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana na kiedy masz termin? Styczeń? Pytam bo jest fajna grupa dziewczyn z terminami na styczeń (stycznioweczki 2023) a chyba Cię tam nie widziałam…tyle ze grupa już zrobiła się prywatna, wiec nie wiem jak teraz z dołączeniem.
Tak, tak widziałam . I nawet pisałam tam , ale No już za późno ( to było wtedy co adminka była w szpitalu) , już wtedy ponoć tworzona była prywatna grupa a tam
Nie przymuja sie nowych 🤭 także przez chwile jakby pobylam tam ☺️.

reklama
@Będęwkoncumama! już wiem dlaczego jeszcze nie rodzisz 🤪 po prostu chcesz mi przekazać brzuszek. Dobra, dobra kochana, ja mam transfer za około tydzień/ półtora. Także nie przesadzaj możesz już puścić 😂
Hahahaha masz mnie 🙈🤣🤣🤣🤣❤️
A tak na poważnie to mam nadzieję że lada chwila coś się ruszy 🙏🙏🙏
Teraz jak mały imprezuje to po prostu czuję jak by już wychodził 🙈 ale tydzień temu nie miałam rozwarcia więc nie wiem o co chodzi 🙈🤷‍♀️ ale jak widać dobrze mu tam
IMG_20230710_212035_758.jpg

Wczoraj czekałam na tel. od p. doktor w sprawie wyniku punkcji i się nie doczekałam. Dziś rano też telefonu nie było. Nerwówka straszna.
W końcu po interwencji otrzymałam informację, że:
- 15 komórek zapłodniono
- 11 zarodków powstało
(pobrano w sumie 28 komórek).
Dziś dopiero 2 doba.
Nie wiem, czy to dobry wynik.
Obawiam się, co stanie się po 3 dobie (czynnik męski u nas kuleje).

Hahahaha masz mnie 🙈🤣🤣🤣🤣❤️
A tak na poważnie to mam nadzieję że lada chwila coś się ruszy 🙏🙏🙏
Teraz jak mały imprezuje to po prostu czuję jak by już wychodził 🙈 ale tydzień temu nie miałam rozwarcia więc nie wiem o co chodzi 🙈🤷‍♀️ ale jak widać dobrze mu tam Zobacz załącznik 1546471
Twoja ciąża jest taka ekscytująca ;) Mocno kibicuję.

Wczoraj czekałam na tel. od p. doktor w sprawie wyniku punkcji i się nie doczekałam. Dziś rano też telefonu nie było. Nerwówka straszna.
- 15 komórek zapłodniono
- 11 zarodków powstało
Dziś dopiero 2 doba.
tak naprawdę nie masz wpływy na to co zdarzy sie w następnych dniach, trzeba być dobrej myśli :)
pamiętaj że wystarczy tylko jeden :)

U mnie z 23 zostało się 8 miało być 9 ale i tak wynik o 3 więcej niż w zeszłym roku ja jestem w klinice akurat na Czechach szczerze całkiem inne podejście niż u nas jakbym wiedziała to w zeszłym roku już bym tam była nie widziałam tam tak zwanych "smutnych ludzi" pracujących jak za kare wszyscy mega pozytywni

Jestem po wizycie 🤭🥳 i doktorek zrobił mi dziś prenatalne 🥹 cieszę się tak bardzo , tak bardzo potrzebowałam usłyszeć w końcu bicie serca i usłyszeć , że jest dobrze ! W końcu czuje , że mogę się cieszyć 🥹 i dziś powiemy córce ... to ulga niesamowita... z prenatalnych termin jakby szybszy bo 23.01 , a z transferu 31.01. Wizyta z 20 .07 odwołana jak coś , a 19.07 bez zmian - bo to wizyta w klinice 🐣. Taka moja relacja z dziś 🫶🏽🍀

- 15 komórek zapłodniono
- 11 zarodków powstało
Dziś dopiero 2 doba.
to świetny wynik! U nas też problemem jest czynnik męski. Mamy 3 zarodki dobrej klasy💚 więc u Ciebie też powinny być ładne zarodki, tym bardziej że macie ich sporo jak na ten moment!

Dziewczyny, jakie polecacie witaminy dla ciężarnych?
Od dnia transferu chciałabym brać witaminy już typowo dla kobiet w ciąży. Ale nie wiem które są najlepsze?
Na razie witaminy biorę osobno (m.in kwasy omega 3, folian, Wit B, D, koenzym)

reklama
Do góry