reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiem tylko, że są ważne intetrakcje, które zachodzą między receptorami KIR naszych komórek NK znajdujących się w macicy, a jakimiś cząsteczkami, które znajdują się na powierzchni komórek zarodka. Dziewczyny pisały o tym, robiły badania w przypadku powtarzających się niepowodzeń implantacji zarodków .. brak odpowiednich KIRow uniemożliwia implantację.

reklama
A zarodki genetycznie badalas?
Bo jak zarodek slaby / wadliwy/ albo immunologia za silna (odrzuca zarodek) to embryoglue nie pomoze.
To raczej taki dodatek…
Zgadzam się, brak implantacji to bardzo często "abnormal embryo" - sorry ale ja nie wiem jak po polsku się to fachowo nazywa. Organizm sam broni się przed tym co nieprawidłowe. Dlatego amerykańskie kliniki, te szanujące się nie zgadzają się na brak genetyki.

Hej. Ja dopiero się ogarnęłam ze sobą. Wizytę miałam o 9-tej rano. Dziś miałam tyle emocji, że teraz siedzę kompletnie wyprana i nawet nie myślę o niczym, bo siły brak.
Było widać jak serce miga. Musialo się dopiero pojawić bo lekarka mówi że to bardzo wcześnie i dopiero się rozkręca - 28dpt 3 dniowych. Wszystko jest na swoim miejscu, dostałam zdjęcie, nie wiem o co na nim chodzi 😅. @Aduś16 mówi że wszystko dobrze na zdjęciu 😅.
Nic nie pamiętam więcej z tej wizyty bo weszłam tam jak jakaś opętana, ale tak na spokojnie opętana 😂. Po sufitach nie lazilam 😜
Mówiła jeszcze że wszystkie wymiary są prawidłowe i że dalej trzymamy kciuki ❤️.
Następna wizyta za dwa tygodnie. Dziś straciłam tylko 900zl🤦🤦🤦. Dwa tygodnie temu 1400🤦. Kuwa, niedługo na chleb nie będę miała 😂
Dziś się próbuję cieszyć bo baba kazała 😜
Brałam 3 x 1 Cyclogest i kazała mi brać 2x 1, a zwiększyła Prolutex do 2 x 1
Ty nie mozesz tak stresowac mlodej(ha!) matki🙅‍♀️
Bardzo sie ciesze nawet nie wiesz jak bardzo.Az sie wzruszylam-u nie teraz to norma nawet placze z radosci jak corka kupe zrobi🤦‍♀️💩
Zycze Ci spokojnej ciazy-chciaz z drzenuem serca zawsze bedziesz jechala do gina.No i jak urodzisz to nauczysz sie takuch umiejetnosci o jtorych pojecia nie mialas jak bardzo sa przydatne.A jeszcze jedno urosnie Ci dodatkowa reka albo i dwie😆

Załączniki

• 20210705_144954.jpg
    20210705_144954.jpg
    131,4 KB · Wyświetleń: 106
ooo ***** , szok !!! A to ty musisz takie badanie zrobić tak? Boże ile kasy a stymulacje, punkcjie itp to drugie tyle , masakra , to tym bardziej trzymam za ciebie kciuki ✊
muszę, bo naturalnie za duze ryzyko że Małe przejmie chorobę po Ojcu😥 no niestety... A to 3 stymulacja...każda 15 tyś plus badania genetyczne 15. Więc niech się uda! Bo suchy chleb będzie tylko już...

reklama
Hej. Ja dopiero się ogarnęłam ze sobą. Wizytę miałam o 9-tej rano. Dziś miałam tyle emocji, że teraz siedzę kompletnie wyprana i nawet nie myślę o niczym, bo siły brak.
Było widać jak serce miga. Musialo się dopiero pojawić bo lekarka mówi że to bardzo wcześnie i dopiero się rozkręca - 28dpt 3 dniowych. Wszystko jest na swoim miejscu, dostałam zdjęcie, nie wiem o co na nim chodzi 😅. @Aduś16 mówi że wszystko dobrze na zdjęciu 😅.
Nic nie pamiętam więcej z tej wizyty bo weszłam tam jak jakaś opętana, ale tak na spokojnie opętana 😂. Po sufitach nie lazilam 😜
Mówiła jeszcze że wszystkie wymiary są prawidłowe i że dalej trzymamy kciuki ❤️.
Następna wizyta za dwa tygodnie. Dziś straciłam tylko 900zl🤦🤦🤦. Dwa tygodnie temu 1400🤦. Kuwa, niedługo na chleb nie będę miała 😂
Dziś się próbuję cieszyć bo baba kazała 😜
Brałam 3 x 1 Cyclogest i kazała mi brać 2x 1, a zwiększyła Prolutex do 2 x 1
Czułam, że tak się skończy u Ciebie dzisiejsza wizyta 😃, normalnie wróżką zostanę 🧙‍♀️ super i wielkie, mega gratulacjeeeeeeeeeeee👏👏👏👏👏 a tak w ogóle to kasują Ciebie w tej klinice jak vipów 😁

Do góry