reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
hmm znawca nie jestem i moze wszystko się moze zdarzyc, ale w takim razie po co badać zarodki? jak dla mnie to jest naciaganie. Jasne,wszystkiego o naturze nie wiemy, ale jakoś nie chce mi się wierzyć że zarodek się sam naprawi (tak wiem że są podziały jeszcze dalej, ale czy chcesz tak ryzykowac? ). Im się łatwo mówi, a Ty w najlepszym razie bedzuesz miała betę 0, a oni kase za transfer.
Rozumiem, tylko tak naprawdę dodatkowy chromosom 19 to nie jest to co np dodatkowy chromosom 13, 18 albo 21 i wiadomo, że jeśli mam inne zdrowe zarodki to transferuje zdrowe, ale jeśli mam tylko ten to tez lepiej jak dla mnie zdecydować się na transfer i zobaczyć co się stanie niż odrazu pakować się w nowa stymulację. Wiadomo ze jeśli wyszłoby ze mamy dodatkowy chromosom 13 to żaden lekarz nie zgodził by się na transfer. Co do kasy to zależy wszystko od kliniki, ja Np wykupiłam sobie pakiet i przykładowo jeśli mam 6 zarodkow to jeśli pierwszy transfer się nie uda to następny mam za darmo i tak do wykorzystania wszystkich zarodkow albo do uzyskania ciąży

Rok temu poronilam,ten cykl to naturalna niespodzianka.przy dupku czulam sie bezpiecznie a teraz ta ukotka panika i placz nie wiem co mam zrobic,boje sie,czytam,po co pisza ze ma sie tego nie brac w ciazy
Na kazdym progesteronie chyba jest napisane ze nie brac w ciazy,Naprawde ,nie musisz sie tego bac.Oprocz tego ze odzywia zarodek to czesto zapobiega poronieniu u kobiet z niedomoga lutealna,czyli niskim progesteronem.Utrogestan mozesz tak samo brac " dowcipnie",tzn tak sie go bierze,ale mozna i lykac.Nie denerwuj sie,serio.To ci tylko pomoze utrzymac ciaze .A poronienia sa z innych powodow.Spokojnie,bo tymi nerwami sobie narobisz .

reklama
Do góry