reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny u nas dziś kalendarz pusty,i szczerze to świeci pustkami :(
Trzymamy kciuki za działające z zakrzaków i proszę o podawanie terminów wizyt
@Vinszka @Pala @Pini88 @Skarbulenka @Kurcia @Elessi
i inne ciężarówki dawajcie znać o wizytach
Dziewczyny starające się również zachęcam do podawania terminów KCIUKI FORUMOWE DZIAŁAJĄ!!!!
Dokładnie mi zalogowanie na to forum zaowocowało upragnioną ciąża, i zdobyłam troszke wiedzy:-) Ja mam termin 31 lipca wizyta i podglądanie maluszka:-)

No dobra to inaczej czy ktoras robila test w 9/10 dpt 3 dniowego zarodka i test sie mylil?

W 9 dpt beta może być dwucyfrowa ale jest duża szansa, że nie wyjdzie na sikaczu. Wg mojego lekarza sikacza przy 3 dniowych zarodkach można robić w 11 - 12 dpt ale i tak najpewniejsze jest beta. Był przypadek na forum, że beta była ponad 100 a na sikaczu jedna kreska...

Hej dziewczynki
Jak zinterpretować wynik
beta-HCG68mIU/ml
Normy
Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 > lub = 25 mIU/ml wskazane powtórzenie badania po min. 48 godz.
1-10 tydzień 202 - 231 000
11-15 tydzień 22536 - 234 000
16-22 tydzień 8007 - 50 064
23-40 tydzień 1600 - 49 413
Dodam że transfer miałam 10.07.2019r.
3 - dniowe zarodki
Proszę o pomoc.
W 7 dobie beta wynosiła 14

Czy ktoras z was robila test sikany w 9dpt i wyszedl juz pozytywny?
Kalinka myślę że test się myli, ale tylko w jedną stronę- tzn jak wyjdą 2 kreski to beta na pewno pozytywna, o ile nie jest zafałszowany zażywanymi lekami czy zastrzykami. Natomiast jak sikacz pokazuje 1 kreskę, to wg mnie należy robić betę i nie ma się co tym sugerować, tu niejednokrotnie dziewczyny wspominały, iż test pokazywał 1 kreskę , a beta wskazywała na ciążę.

reklama
Hej dziewczynki
Jak zinterpretować wynik
beta-HCG68mIU/ml
Normy
Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 > lub = 25 mIU/ml wskazane powtórzenie badania po min. 48 godz.
1-10 tydzień 202 - 231 000
11-15 tydzień 22536 - 234 000
16-22 tydzień 8007 - 50 064
23-40 tydzień 1600 - 49 413
Dodam że transfer miałam 10.07.2019r.
3 - dniowe zarodki
Proszę o pomoc.
W 7 dobie beta wynosiła 14
Elza gratulacje, wynik wskazuje na wczesną ciążę ;-) powtórz badanie za 48h i sprawdź czy przyrost jest prawidłowy! Trzymam kciuki

Do góry