reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama

Załączniki

• IMG_20190714_210457.jpg
    IMG_20190714_210457.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 79
Dziewczyny @Dgd @ilmenau @Forget-me-not... i pozostałe odebrałam wyniki krzywek i sa takie

glukoza na czczo 83.0 mg/dl
glukoza po 1h 86.0 mg/dl
glukoza po 2h 69.0 mg/dl

insulina na czczo 7.3 uU/ml
insulina po 1h 53,8 uU/ml
insulina po 2h 17,7 uU/ml

Glukozę w labie powiedziano mi ze jest ok ale ale zbyt "płaska" być może dlatego ja co 2h musze jeść bo mnie ssie i po 2h aż mnie mdli.

Ale co z insulina?

Dziewczyny pomóżcie
[/QUOTE]
Pewnie już dawno ktoś odpowiedział na Twoje pytanie :) ale wg mnie insulina ok. Na czczo powinna być jednocyfrowa - masz, norma po 2h - wzrost 3-5 razy - też masz ok. Krzywa glukozowa jest płaska, ale nie jest to IO ani nietolerancja glukozy. Homa 1.5. Glukozę po 2h masz niską, dlatego Cię ssie i mdli. Najlepiej to konsultować z diabetologiem.

Byłam u niego bo tez chciałam w Gdańsku podchodzić, wydawal sie bardzo profesjonalny choc mało socjalny ze tak powiem ale dr nie jest od picia kawy tylko od leczenia wiec najwazniejsze zeby był dobrym fachowcem :-). Mam nadzieje ze ci sie w koncu uda ❤
Dokładnie takie wrażenie na mnie zrobił. Poważny, mało kontaktowy, wszystko trzeba było od niego wyciągać. Jednak ostatnio nagle okazało się, że mąż niespodziewanie ma dobre parametry nasienia (12mln dojrzałych zgodnych z normą plemników, a wcześniej tylko 0.9mln), to tak się doktor rozpromienił, że uwierzyliśmy w powodzenie procedury. :)

Dziewczyny z racji iż narazie robimy pas w staraniach, mam do oddania leki. Niech komuś przyniosą szczęście :)

- 45 sztuk Lutinusa 100 mg ważność 02/2022
- dwie ampułki Prolutex 25 mg data ważności 06/2020, dorzucę igły plus strzykawki
- Estrofem 2mg 28+23 sztuki data ważności 03/2022
-Luteina pod język 50mg 2 opakowania po 30 tabletek, data ważności 12/2021

Leki oddam za koszt przesyłki.
Ja poproszę lutinusa i prolutex ;)

reklama
Do góry