reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wyciagnelam jeszcze raz wyniki, bo az mi sie gorąco zrobiło. I tak. W styczniu przed inseminacja:
Wirus zapalenia wątroby typ B Antygen HBs - niereaktywny
Teraz: Wirus zapalenia wątroby typ B Przeciwciała anty HBc całkowite- dodatnie.
Hej, co do serologii WZW TYPU B przydałoby się więcej informacji, anty HBs dodatnie są po szczepieniu, ale nasze pokolenie niecałe było szczepionkę trojdawkowo, co do antyHBc chyba coś się zadziała, ale może organizm sam zwalczy wirusa, pewnie warto będzie skonsultować się z zakaznikiem albo hepatologiem. Kiedyś czytałam że to nie jest przeciwwskazaniem do ivf chyba na forum Novum.
Co do CMV to większość ma igg, ja mam tysiące, w większości wynika to z kontaktu z dziećmi lub innymi osobami, dzieci z cmv wrodzony wydają z moczem.
Jeśli zaś chodzi o rozyczke to nie wiem czy nie będą chcieli chwilę odczekać np. 4 tyg bo takie jest zalecenie jeśli chodzi o szczepienie żywa szczepionka p/MMR.

reklama
Dziękuję. Nie jest ich dużo, ale liczę na nie, że będą silne. ☺ A jakie brałaś zastrzyki? Czym Cię stymulowali? Były refundowane? Mnie miło zaskoczył mój gin. bo gonal i cetrocide mam refundowane. To spora oszczędność, bo bez refundacji gonal f 900 to koszt 1200zł, a tak coś koło 220zł.
Przez pierwszy tydzień ovaleap a drugi tydzień menopur. Tak była refundacja ponieważ należy się do 3 stymulacji. Dokładnie nie pamiętam ceny ale więcej niz 400 zł za wszystko. Miałam mieć transfer po punkcj i wtedy wydalam 1000zl na wszystkie leki luteinus itp po czym hiperka zaczęła rządzić a leki leżą do dziś :)

Czesc dziewczyny jestem tu nowa. Obecnie po 1 transwerze z kom. od dawczyni. Pierwszy Transfer sie nie udal. Beta urosla do 208 i zaczela spadac :( . Do zabiegu przystepuje w klinice invicta w Gdansku u doktora Ste.... Jestem nosicielka chorob genetycznych i zdecydowalalismy sie na biorstwo kom. od dawczyni. Moj maz ma obnizone parametry nasienia. Z 10 komorek udalo sie zaplodnic 6 z czego tylko 2 zarodeczki utrzymaly sie do 5 doby I zostaly mi podane. Do 10 dpt bylo wspaniale. Po 10 beta spadla :(Pozostalo nam 12 kom. od dawczyni wiec szanse i nadzieje na nastepny transwer jeszcze sa. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do gr. Przepraszam ze nie uzywam Polskich znakow ale mieszkam w Niemczech i nie mam polskich zn. Za wszystkie was trzymam kciuki i zycze powodzenia. Jestem na etapie szukania przyczyn ciazy biochemicznej. Od wtorku bede miec szereg badan krwi I hormonow gdyz mialam podwyzszone TSH I przyjmuje L Thyrox 50 /150

Przez pierwszy tydzień ovaleap a drugi tydzień menopur. Tak była refundacja ponieważ należy się do 3 stymulacji. Dokładnie nie pamiętam ceny ale więcej niz 400 zł za wszystko. Miałam mieć transfer po punkcj i wtedy wydalam 1000zl na wszystkie leki luteinus itp po czym hiperka zaczęła rządzić a leki leżą do dziś :)
A mozecie napisac, z Waszego doswiadczenia jak objawia się hiperstymulacja? Tak prostym językiem, bo jak lekarz spojrzal na moje amh to cos tam bąknął,ze moze byc ryzyko. I co sie wtedy robi?

Czesc dziewczyny jestem tu nowa. Obecnie po 1 transwerze z kom. od dawczyni. Pierwszy Transfer sie nie udal. Beta urosla do 208 i zaczela spadac :( . Do zabiegu przystepuje w klinice invicta w Gdansku u doktora Ste.... Jestem nosicielka chorob genetycznych i zdecydowalalismy sie na biorstwo kom. od dawczyni. Moj maz ma obnizone parametry nasienia. Z 10 komorek udalo sie zaplodnic 6 z czego tylko 2 zarodeczki utrzymaly sie do 5 doby I zostaly mi podane. Do 10 dpt bylo wspaniale. Po 10 beta spadla :(Pozostalo nam 12 kom. od dawczyni wiec szanse i nadzieje na nastepny transwer jeszcze sa. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do gr. Przepraszam ze nie uzywam Polskich znakow ale mieszkam w Niemczech i nie mam polskich zn. Za wszystkie was trzymam kciuki i zycze powodzenia. Jestem na etapie szukania przyczyn ciazy biochemicznej. Od wtorku bede miec szereg badan krwi I hormonow gdyz mialam podwyzszone TSH I przyjmuje L Thyrox 50 /150
Witaj;) trzymam kciuki by nastepny byl udany ;)

A mozecie napisac, z Waszego doswiadczenia jak objawia się hiperstymulacja? Tak prostym językiem, bo jak lekarz spojrzal na moje amh to cos tam bąknął,ze moze byc ryzyko. I co sie wtedy robi?

Bardzo duzo komórek (przez wysokie AMH) na obu jajnikach , mega powiększone jajniki i ogromny ból - trzeba wyleżeć w szpitalu na lekach i cały czas płyny uzupełniają. Najważniejsze żeby trafić do szpitala,zanim nie pojawia się problemy z oddychaniem.
Ciaza zwiększa hiperke dlatego ja miałam criotransfery.

reklama

Dokładnie wina za dużej ilości pęcherzyków. Jajniki ogromne, brzuch jak w 6 miesięcu, macica zalana woda :( Ja na szczęście nie musiałam leżeć w szpitalu . Najlepszym lekarstwm

Do góry