reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny powiedzcie mi czy te moje wyniki tzn
estradiol 255pg/ml
progesteron 0,1ng/ml
są ok jak na dziś 4 dzień stymulacji a 5 dzień cyklu?

reklama
Dziewczyny na wizycie ok. Jajca rosna na prawym z 6-7 i moze 2 wieksze, lewy jaknil malo widoczny wiec lekarz troche mi ponaciskal brzuch i na lewym mniej. Dzis bedzie 4 zastrzyk. Dawki zostaly takie same. Nastepna wizyta w poniedzialek.

Estradiol 255 pg/ml
Progesteron 0,1 ng/ml

@sksk kurcze co sie w tobie dzieje ze ta beta jest? Kurcze.
@Vinszka jak u ciebie wizyta? Jak malenstwo?
Super :biggrin2:
Zapowiada się piekne jajobranie:) Ładnie dojrzeją i bedzie z czego wybierać:) Jak u mnie bedzie mało to zawsze bedziesz mogła mi odstąpić;)

Ja czekam na okres i jakoś go dostac nie mogę:rolleyes2: Niby powinnam dzisiaj, brzuch boli okresowo, a tu ani widu, ani słychu:ninja2: Może dlatego, ze ostatnie dni mam dosyć intensywne fizycznie:confused: A od tego zależy kiedy rozpocznę właściwa stymulację. Mam byc na wizycie między 3-5dc, umówiona jestem na wtorek i piątek, a jak ta franca nie przyjdzie jutro to ciezko bedzie mi się odpowiednio wstrzelić.
Jak zawsze przychodzi, gdy nie chce, to teraz się spóźniać musi..

Zapowiada się piekne jajobranie:) Ładnie dojrzeją i bedzie z czego wybierać:) Jak u mnie bedzie mało to zawsze bedziesz mogła mi odstąpić;)

Ja czekam na okres i jakoś go dostac nie mogę:rolleyes2: Niby powinnam dzisiaj, brzuch boli okresowo, a tu ani widu, ani słychu:ninja2: Może dlatego, ze ostatnie dni mam dosyć intensywne fizycznie:confused: A od tego zależy kiedy rozpocznę właściwa stymulację. Mam byc na wizycie między 3-5dc, umówiona jestem na wtorek i piątek, a jak ta franca nie przyjdzie jutro to ciezko bedzie mi się odpowiednio wstrzelić.
haha moja jak nie chciałam to się spóźniała a przed stymulacja właśnie chciałam by się spóźniła to przyszłam wcześniej. Ale i tak się udało wstrzelić i zaczęłam od 2 dc. Powiem Ci szczerze że ja to się martwię tylko ilością zapłodnionych jajeczek. tzn mamy mieś 6 zapłodnionych a mąż ma tak słabe nasienie że boję się ile uda nam się uzyskać zarodków.
Ale dziś już wstępnie z mężem obgadaliśmy kwestię ilości podawanych zarodków, także teraz tylko trzeba mieć nadzieje że kilka z tych 6 zostanie z nami do 5 doby. w poniedziałek mam kolejny monitoring i kolejne badanie estradiolu to zobaczę co wtedy lekarz powie

Zawsze tak jest jak wyczekujesz nie ma

reklama
haha moja jak nie chciałam to się spóźniała a przed stymulacja właśnie chciałam by się spóźniła to przyszłam wcześniej. Ale i tak się udało wstrzelić i zaczęłam od 2 dc. Powiem Ci szczerze że ja to się martwię tylko ilością zapłodnionych jajeczek. tzn mamy mieś 6 zapłodnionych a mąż ma tak słabe nasienie że boję się ile uda nam się uzyskać zarodków.
Ale dziś już wstępnie z mężem obgadaliśmy kwestię ilości podawanych zarodków, także teraz tylko trzeba mieć nadzieje że kilka z tych 6 zostanie z nami do 5 doby. w poniedziałek mam kolejny monitoring i kolejne badanie estradiolu to zobaczę co wtedy lekarz powie
A lekarz nie dopuszcza zapłodnienie większej ilosci jajeczek z uwagi na słabe nasienie męża? Nie orientuje się dokładnie, ale to chyba mogłaby byc podstawa do tego.
U mnie wiek 35+ wiec przynajmniej ten problem jest u mnie z głowy ;)

Z tego co pamietam to progesteron nie może byc wyższy od 1, a estradiol póki co niech ładnie rosnie - świadczy o dojrzałości jajeczek. Przed sama punkcją ma mieć wartości coś Ok 250 na jedno jajeczko. Także jeszcze spokojnie:)

Odnośnie ilosci podawanych zarodków to moja lekarka jest za podawaniem 2 - twierdzi, ze zwiększa to szanse. Chyba, ze ktoś boi się bliźniaków to oczywiscie jeden. I choć jestem szczuplutka to radziła brac dwa, co zreszta zrobiłam:) Teraz nie wiem, czy to była dobra decyzja, bo zostałam z niczym i muszę mieć nowa stymulację. To generalnie trudna decyzja. Gdybym znowu miała tylko 2 zarodki to na pewno nie podam ich razem.
A wy co postanowiliście, jeśli można wiedziec;)

Kurcze mam tak intensywne dni, ze zaczynam się zastanawiam, czy taka ilość ruchu nie zaszkodzi produkcji jajeczek:) Kończymy budowę domu i teraz wykończenie robimy prawie sami. Chcemy się jak najszybciej przeprowadzić i gonimy ile wejdzie;)
Z drugiej strony nie mam czasu, ani siły o tym myslec i może to dobrze. Sama nie wiem, czy odpuścić trochę, bo nie chce pozniej myslec, ze mogłam się oszczędzać.

Do góry