reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

No wiem ze.kosztuje...
A do jakiego lekarza powinnam sie zglosic?
Albo poorostu sama sie leczyc :tak:
Bo z tymi lekarzami to roznie bywa...a wizyta tez kosztuje a badan i tak nie bardzo chca zlecać:oo:
mi zlecił endokrynolog w odpowiedzi na moje plany ivf, aby zwiększyć szanse w razie mutacji, na nfz to weź od rodzinnego skierowanie do genetyka - są podstawy jak problem z zajęciem w ciąże, u genetyka powiedz, że masz problem z zajęciem i wysoki kwas foliowy powinni zrobić za darmo - ja nie miałam cierpliwości zapłaciłam

reklama
mi zlecił endokrynolog w odpowiedzi na moje plany ivf, aby zwiększyć szanse w razie mutacji, na nfz to weź od rodzinnego skierowanie do genetyka - są podstawy jak problem z zajęciem w ciąże, u genetyka powiedz, że masz problem z zajęciem i wysoki kwas foliowy powinni zrobić za darmo - ja nie miałam cierpliwości zapłaciłam
A to badanie to sie dokladnie nazywa: termolabilny wariant MTHFR? bo mam takie na rozpisce...u mnie w diag kosztuje 250zl

Kurde...tak sie teraz zastanawiam czy nie poczekac ivf...w sob albo w niedziele mam mieć @ i pon wt zastrzyki...
Czy jakby sie udalo to nie zaszkodze dziecku z takim poziomem kw.foliowego?:sad:
zaszkodzić możesz z innego powodu, jeśli masz ten gen zmutowany to ten kwas, który bierzesz jest nieaktywny i pokrąży w krwi i go wysikasz, a dziecku ani sobie z niego nic nie dostarczysz, przy tej mutacji bierze się jakiś inny kwas metylowany czy jakiś... nie pamiętam, bo nie mam tej mutacji, on jest od razu aktywny

Kurde...tak sie teraz zastanawiam czy nie poczekac ivf...w sob albo w niedziele mam mieć @ i pon wt zastrzyki...
Czy jakby sie udalo to nie zaszkodze dziecku z takim poziomem kw.foliowego?:sad:
tylko musisz się liczyć, że na wyniki badań genetycznych to się czeka 2-3 czasem 6 tygodni zależy od laboratorium

reklama
Ostatni dziewczynki z uwagi na infekcję wyjęłam z lodówki tabletkę dopochwową i położyłam koło łóżka żeby nie zapomnieć na noc zaaplikować. Kiedy po chwili wróciłam tavblektki nie ma. Pytam męża czy nie widział tablektki dopochwowej a on w minutę robi się siny i czerwony na twarzy:rofl2: oczywiście ja zażył bo myślał że to sanprobi probiotyk ło jesssu co sie działo rzygał pół nocy a przez tydzień się nie odzywał:errr: ale....przeżył;)

P A D L A M :D
Hhhhaaaahaaaa

Do góry