reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@zylwia byla u wolczynskiego w artemidzie ale po pierwszej procedurze uciekla do fertimedica w wawie, miala tam tylko 1 zarodek, czyli byc moze labo nie za bardzo - nie wiem, a ferti sie jej udalo za 1 razem ale tez mrozaka nie ma
No a ja z ferti ucieklam po 3 stymulacjach i tylko 1 transferze. Ferti jak jest ciezki przypadek nie polecam.Takze tego ..

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ok, od piątku mogę wstawiać :). Napisz mi w wiadomości prywatnej jeśli znajdziesz czas jak to dokładnie się robi. Jeśli nie to metoda prób i błędów może mi się uda :)

Też chcę wiedzieć, jak działa taki kalendarz ;) w sobotę zaplanowany transfer. Dzisiaj wiadomość z klinki, że zapłodniło się 5. Boję się, czy do soboty coś zostanie...

@gosia321 lab mają dobry. Czarują lepiej niż w Novum [emoji15] tak, tak. Też jestem w szoku. Jak masz inne z nimi doświadczenie to podziel się proszę [emoji5]

A z tym Radwanem w Gamecie, to który najlepszy?
Hmmm czy lab maja dobry raczej nie a moze i tak ale dla latwych przypadkow. Mialam tam 3 procedury na punkcje i transfer jezdzilam do Bialegostoku a stymulacja w Olsztynie. Niestety wszystkie 3 proby zakonczone fiaskiem. U nas jest problem z nasieniem i powiem tak nic oprocz imis nie wyprosilam wiecej wiec jesli chodzi o jakiekolwiek dodatki i wspomagacze jest ciezko a to jest naprawde wazne jak jest duzy problem. Nie zwracaja uwagi na wyniki badan czyli immunologia trombofilia maja to gleboko w dupie i sama musialam wymusic heparyne i encorton. Wiec moim zdaniem szkoda twoich nerwow i kasy na tak prymitywne podejscie
Ja teraz zmienilam na invicte w Gdansku maja dobre labolatorium pomagaja wszystkimi dodatkami jesli tylko chcesz z nich skorzystac i lekarz widzi taka potrzebe. W invicta sa darmowe konsultacje po niepowodzeniach wiec mozesz sprobowac nic nie tracac i na nic sie nie decydujac

A pomagają wam te szczepionki na czym to polega? Ile trwa I jakie jest samopoczucie po nich?
Spokojnie, nie nastawiaj się od razu na szczepionki... my też po kolejnej wizycie u innego immunologa z wynikami które zlecił mieliśmy zalecenie szczepionek limfocytami męża ale zdecydowaliśmy najpierw skonsultować to właśnie z Dr Paśnikiem, który po zapoznaniu się z naszym przypadkiem i obejrzeniu wyników zlecił jedne badania i powiedział że jedynie konieczne są kroplówki z intralipidu

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, do którego tygodnia ciąży brałyście luteine i estrofem? Mi lekarz każe odstawić, a teraz 6 tydzień, podobno tak się robi teraz.
Na na cyklu sztucznym nie odstawilabym progesteronu tak wczesnie. Jestem na naturalnym i obecnie 13+2tc i sie boje ale juz do wtorku bede na zero. Lekarz mi zalecal odstawienie w 8tc ale sie balam.
Nie wiem jak z estrofemem, bo nie bralam ale chyba sie wczesniej odstawia.

Dziewczyny, do którego tygodnia ciąży brałyście luteine i estrofem? Mi lekarz każe odstawić, a teraz 6 tydzień, podobno tak się robi teraz.

Ja estrofem odstawiłam całkowicie w 10 tygodniu (odstawilabym wcześniej, ale miałam jednorazowe krwawienie i potem plamienia). Z progrsteronem to różnie dziewczyny odstawiaja.

reklama
@anett99 miałam na myśli to, że w Artemidzie dziewczynom wyszły lepsze zarodki niż po kilku stymulacjach w Novum. Wiadomo, że każdy cykl jest inny....No ale nie aż tak. Niestety z N też uciekają pacjenci. Zresztą jak wszędzie.
@gosia321 z tymi dodatkami u nich to fakt trochę lipnie. A co do immunologi to w N też nikt na to nie patrzy. Co więcej, jak Lewy usłyszał o leczeniu u Paśnika, to stwierdził że to bez sensu. Niestety, trzeba zadbać o siebie samego.

Ostatnia edycja:
Do góry