reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jesli można to chciałam pociągnąć ten temat. Jak tk dokładnie jest z tym progesteronem w cyklu stymulowanym ( ja np zaszłam w ciąże w cyklu z protokołem krótkim).
Brałam do 7tc 1x Prolutex i 1x Crinone, progesteron miałam kosmiczny (100 i 140 ng/ml). W 7 TC przeszłam pod opiekę lekarza z Lux med i on przepisał tylko 2 X 1 Duphaston, ale jako ze miałam jeszcze Crinone na tydzień to brałam tez ten Crinone 1x1. I teraz według lekarza powinnam od skończonego 8tc byc tylko na duphastonem 2x1. Martwię sie ze to bedzie za mało a z drugiej strony wiem ze nawet jak zrobie badanie z krwi to on mi tego sztucznego progesteronu z dupka nie pokaże.
Czy gdzieś MoZna znaleźć informacje jak przez tygodnie ciąży wzrasta poziom progesteronu produkowany przez łożysko? Wiadomo ze po całych tych staraniach boje sie ze cos zrobie źle...
Z gory dzieki
Hej,
Przepraszam ze dopiero dziś odpisuję ale szczerze nie wiedziałam co ci odpisać. W jakim tygodniu mialas ten prg 100i 140? Jesteś pewna ze to jednostka ng/ml a nie nmol/l? I cykl sztuczny bez własnej owulacji?

Ja ci powiem od siebie. Są różne szkoły. Możliwe źe to co robi ten nowy lekarz wystarczy. Ale dla mnie to był by za duży stres i nawet nie było by opcji... jak By mi się nie udało z tym lekarzem dogadać to bym zmieniła lekarza i tyle. Albo się nie słuchała. Ja planuje od 7 tygodnia stopniowo odstawiać po trochu.

reklama
Kochana przypomniałam sobie ze zarodek to chyba bliżej 7 tygodnia widać...Tym bardziej że nie wiadomo kiedy ta owulacja była. .. będzie dobrze
Najgorsze jest to czekanie zajęła bym się czymś ale mnie tak mdli cały dzień że ledwo odwiozlam dzisiaj córkę do przedszkola, dobrze że do gina mąż mnie zawiózł bo bym rady nie dała ale myślę sobie że to dobrze są objawy musi być dobrze tego się teraz będę trzymała

@asinka89 a ta lecznicza marycha jest u Was dostępna? Ona super ból usmierza.
Trzymam za Was kciuki.
tak jest kichana z tym ze naprawde droga .. kiedy mi pewien producent podliczył to szok.. naprawde... mamy kroplówki ktore pomagaja ale meza żyły sa juz bardzo kruche przez co nie moge sie wbic itd .. juz mamy odp ze 11 przyjdzie do domu kontrola ... w koncu ... zobaczymy co to bedzie

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nalewni Ci jest ciężko i fizycznie i psychicznie ale dasz radę twarda babka z Ciebie...i walczysz dla swojej drugiej połówki :) a co mówią lekarze ?
lekarze nabrali wody w usta ... kaza czekac 3 miesiace .. nie wiem co mam mysleć ... chce jeszcze damego skonsultowac z onkologiem w pl ...

A jak uWas? Kiedy zaczynacie i na którą klinikę się się zdecydowaliście??
Jestem w trakcie antykow 10 stycznia wizyta i prawdopodobnie zaczniemy juz gonapeptyl takze powoli cos sie dzieje ;)
A tu takie dobre wiadomosci ostatnio i sliczne widoki ze licze na ciazowe zarazki ;)

tak jest kichana z tym ze naprawde droga .. kiedy mi pewien producent podliczył to szok.. naprawde... mamy kroplówki ktore pomagaja ale meza żyły sa juz bardzo kruche przez co nie moge sie wbic itd .. juz mamy odp ze 11 przyjdzie do domu kontrola ... w koncu ... zobaczymy co to bedzie

Kochana a nie moga mu wszczepic portu tak zeby chemia i wszystkie inne kroplowki byly podawane do portu

Taki młody bardzo dokładny on niczego jeszcze nie przekreśla ale za tydzień juz musi być zarodek
W tamtym tygodniu znajoma ale tych co wierzy, że dzieci robi się podczas seksu;) też myślała że nic z ciąży a okazało się że zarodek się pojawił i będzie dzidzia. Natura zaskakuje, a tu cud wigilijny i koniec basta!!!!innej opcji nie ma:-) :)

reklama
Jutro mam powtórzyć betę najgorsze czekanie niepewność jak to doktor stwierdziła że skoro nie ma plamienie jest światełko nadziei, ale.......boję się jak diabli!!!!!

Do góry