Koniczyna82
Fanka BB :)
Hej,Dziewczyny jesli można to chciałam pociągnąć ten temat. Jak tk dokładnie jest z tym progesteronem w cyklu stymulowanym ( ja np zaszłam w ciąże w cyklu z protokołem krótkim).
Brałam do 7tc 1x Prolutex i 1x Crinone, progesteron miałam kosmiczny (100 i 140 ng/ml). W 7 TC przeszłam pod opiekę lekarza z Lux med i on przepisał tylko 2 X 1 Duphaston, ale jako ze miałam jeszcze Crinone na tydzień to brałam tez ten Crinone 1x1. I teraz według lekarza powinnam od skończonego 8tc byc tylko na duphastonem 2x1. Martwię sie ze to bedzie za mało a z drugiej strony wiem ze nawet jak zrobie badanie z krwi to on mi tego sztucznego progesteronu z dupka nie pokaże.
Czy gdzieś MoZna znaleźć informacje jak przez tygodnie ciąży wzrasta poziom progesteronu produkowany przez łożysko? Wiadomo ze po całych tych staraniach boje sie ze cos zrobie źle...
Z gory dzieki
Przepraszam ze dopiero dziś odpisuję ale szczerze nie wiedziałam co ci odpisać. W jakim tygodniu mialas ten prg 100i 140? Jesteś pewna ze to jednostka ng/ml a nie nmol/l? I cykl sztuczny bez własnej owulacji?
Ja ci powiem od siebie. Są różne szkoły. Możliwe źe to co robi ten nowy lekarz wystarczy. Ale dla mnie to był by za duży stres i nawet nie było by opcji... jak By mi się nie udało z tym lekarzem dogadać to bym zmieniła lekarza i tyle. Albo się nie słuchała. Ja planuje od 7 tygodnia stopniowo odstawiać po trochu.