anetka303
Fanka BB :)
Ja w invicta zapłaciłam prawie 8 tysięcy za pgs ale ta cena obejmuje badanie max do 8 zarodków. Mi po 2 stymulacjach udało się uzbierać 5 które morfologicznie kwalifikowaly się do badań.Powiem ci tak. Zdecydowalam sie na pgs dlatego, ze dzieki temu mozna zaplodnic wiecej komorek a u mnie spodziewano sie sporo jajek. Ta mutacja byla calkowicie przypadkowa I spora szansa ze w naturalsie nigdy bym sie o niej nie dowiedziala. Jesli ta procedura sie nie uda- zostaly mi jeszcze 3 zdrowe zarodki nie wiem czy bede finansowo w stanie znowu zrobic pgs. Po prostu to dla mnie bardzo bardzo duzo pieniedzy I nie wiem czy uda mi sie je odlozyc. Bede myslec nad ta sprawa jak przyjdzie jej kolej. Od jesieni bede 35+ wiec juz zaplodnia wiecej niz 6. No a z drugiej strony teraz sama sie boję bez pgs...
Wiesz ta cena jesr w invimed. Badanie 1-4 zarodkow jakies 7 tys a 5-9 10tys. Ale sa kliniki wyceniajace za sztuke, moze gdziesz cenu sa nizsze... poza Invimedem robia badania zarodkow w Novum I Invictta nie wiem czy gdzies jeszcze.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom