reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie idę juz nie boli .
Super ze juz lepiej jak czytałam wcześniejsze Twoje wpisy lekarze w Pl to tez zależy jak sie trafi tutaj wiele osób marzy o pl lekarzu i pl służbie zdrowia chociaż warunki na oddziałach czasami sa okropne i Panie pielęgniarki nie zawsze sa miłe to ciezko zaufać jest nam lekarzom tutaj którzy maja super sprzęty szpitale i oddziały nowiutkie i czyściutkie to wolimy gorsze warunki i naszych pl lekarzy

reklama
Z tego co czytałam to na rozwój do piątej doby ma jedynie 20% zarodków bo tez sama juz nie wiedziałam dlaczego tym razem kolejne zarodki a były aż 4 nie dały rady. A i ze jest tak w ustawie invitro ze nie mozna mrozić młodszych niż 5 dniowych zarodków niestety :(
U nas jest głęboki czynnik męski. Chcą czekać do 5 doby, żeby mieć pewność, że plemnik się prawidłowo uaktywni. Ostatnio miałam tylko jedna blastocystę, którą mi podali, nie było co mrozić. Zarodki się zatrzymały w 7 dobie, nie doszły do blastocysty :(
W ustawie jest też,ze można zapłodnić 6 komórek, a mój lekarz zdecydował, że zapładniamy wszystko. Lekarz jeśli chce, to może ustawę ominąć :)

My za punkcję zapłaciliśmy 6000 zł. Jutro się dowiem, ile za transfer, ale ma być coś ok. 1000 zł + ewentualnie za mrożenie.

U nas jest głęboki czynnik męski. Chcą czekać do 5 doby, żeby mieć pewność, że plemnik się prawidłowo uaktywni. Ostatnio miałam tylko jedna blastocystę, którą mi podali, nie było co mrozić. Zarodki się zatrzymały w 7 dobie, nie doszły do blastocysty :(
W ustawie jest też,ze można zapłodnić 6 komórek, a mój lekarz zdecydował, że zapładniamy wszystko. Lekarz jeśli chce, to może ustawę ominąć :)

My za punkcję zapłaciliśmy 6000 zł. Jutro się dowiem, ile za transfer, ale ma być coś ok. 1000 zł + ewentualnie za mrożenie.
W Pl moim zdaniem to dzieje sie jakaś magia w tych klinikach starają sie żeby sie udało każdej z was dlatego przepisują rożne leki czekają monitorują i inne cuda:-D tutaj tez tylko 6 komórek mozna zapłodnić w Pl nawet lekarz ominie procedury żeby Wam pomoc ale z Was szczęściary na prawdę ja sie modlę żeby mi ten lutinusek pomógł bo nic więcej od nich nie dostanę :szok:

reklama
Cześć dziewczyny!
Koraliku, bardzo mocno trzymam za Was kciuki :-*

Lile, jak się dzisiaj czujesz? W ciąży jajniki się podnoszą i nie powinny boleć. Nie wiem, od którego momentu tak się dzieje, ale widząc Twój brzuch też obstawiałabym kręgosłup. Daj koniecznie znać, co powiedział lekarz. Jeśli to od kręgosłupa, to mogę Ci polecić parę ćwiczeń z jogi - mi pomagają na bóle.

Rustynka, super wynik. Gratulacje :)

Ewcia, dziękuję. Dziś już lepiej. Bardzo się cieszymy z tych 5 zarodków :) Oby żaden nie odpadł, jak ostatnio.
Możesz zacząć tańczyć jutro od 10:15, właśnie dzwonili z kliniki :) Transfer będzie mi robiła lekarka Rybki, mam nadzieję, że to dobry znak :)
A jak Ty się czujesz, kochana?
Mi tez robila transfer ta lekarka, o dr. Palige chodzi? Tez sie udal[emoji4]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry