reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ewelina ale Ci zazdroszcze!! cudownie jest zobaczyc mała kropkę :) bedziecie miec najlepszy prezent pod choinkę ever!!! :):):)
Multikaczorku a co robicie z resztą komórek? mrozicie? ja tez jestem w podobnej sytuacji, tez muszę tyle czekac :/ ALE z drugiej strony po punkcji czułam się fatalnie, nie miałam hiperki a brzuch wzdęty był, moze dlatego się u mnie nie udało, może teraz po przerwie szanse są wieksze!!
Agatek tez pamietam przy 1szej ciazy test o 5 rano, pozniej lecialam budzic m. i wołałam ze bedzie tatą :)

West tez mi cos tak lekarz mówił, ze od 3 dc, czyli wtedy tabletki 14 dni na rozwój endo, pozniej pewnie czeka sie na pęknięcie pecherzyka i po kilku dniach transfer? czyli cykl jest jakby krótszy niż normalnie? u mnie cykl to ok 33-34 dni nawet

West tez mi cos tak lekarz mówił, ze od 3 dc, czyli wtedy tabletki 14 dni na rozwój endo, pozniej pewnie czeka sie na pęknięcie pecherzyka i po kilku dniach transfer? czyli cykl jest jakby krótszy niż normalnie? u mnie cykl to ok 33-34 dni nawet
Jeśli na tabletkach to od 1-3 dc cyklu bierzesz estriadol na rozwój endometrium i zahamowanie owulacji. W dogodnym momencie ( lekarz przy usg ocenia) masz transfer. U mnie crio było teraz w 23 dc. Przy cyklach 28-30 dniowych. Na długość cyklu tak naprawdę nie patrzymy bo to jest cykl sztuczny, stymulowany.

Nie, nie. Zero smutasow :) tylko o pechu nie chce słyszeć! ;) bo ja straszny pechowiec jestem. A póki co mam jeszcze wiarę :) z obawami, ale zawsze. :)
I tak trzymać :) Wiarę trzeba mieć :) A i obawy kochana zawsze będą towarzyszyć. Zobacz u mnie jak to wszystko wyszło. Trzymam cały czas kciuki i nie puszczę :):*

I tak trzymać :) Wiarę trzeba mieć :) A i obawy kochana zawsze będą towarzyszyć. Zobacz u mnie jak to wszystko wyszło. Trzymam cały czas kciuki i nie puszczę :):*
Żebys wiedziała. Ale śmiałam się wczoraj z dr, że przy świeżym transferze wszystko szło idealnie. Przez stymulacje, punkcje itd. Nic się złego nie działo, żadnych problemów, wręcz idealnie a skończyło się źle. To teraz może jak ten problem z endo to finał będzie lepszy :)

reklama
I zgodzilas sie?
Tylko raz, w poniedziałek. A wczoraj jak wrocilam z pracy, to moj maz mowi ze jego mama znowu przyjdzie wezmie malego na spacer, ja absolutnie sie nie zgodzilam, bo po pierwsze tez chce z nim spedzic czas skoro pracuje 8 h dziennie, a poza tym jest ladna pogoda i sami go wezmiemy na spacer. Zadzwonil i odwolal :-) :-)

Do góry