Dziewczyny encorton jest też wskazany przy zbyt dużym % komórek nk, ja brałam 3 miesiące przed ivf i biorę cały czas, dopiero od 18 tc mam powoli odstawiać. Jestem pod stałą opieką immunologa. Robiłam już subpopulacje limfocytów ale pani doktor nie zdecydowała się jeszcze odstawiać encortonu. Biorę aż 20 mg dziennie a mam zacząć odstawiać po 2,5 mg na 5 dni, zrobić znowu subpopulacje i przyjść na wizytę, wówczas zadecyduje co dalej. Boję się bo to przecież steryd ale chyba pani doktor wie co robi.
Olusia nie zazdroszczę, ja jeszcze się trzymam ale też coś czuję, że przyjdzie przeziębienie, nos w nocy trochę zapchany i kichnę tak z 3-4 razy dziennie. Dzisiaj będę w aptece to chyba coś od razu zakupię bo zima przed nami i dobrze mieć w domu pod ręką leki. Zwłaszcza, że mieszkam w małej mieścinie gdzie apteka czynna do 17-tej i niekoniecznie są leki dla ciężarnych.
Plamienia praktycznie ustały. Tak się zastanawiam czy to są w ogóle plamienia bo pisałyście kiedyż, że lutka może się zabarwiać na różne kolory i to by mi bardziej wyglądało na lutkę lekko zabarwioną kawą z mlekiem. Dzisiaj relax u kosmetyczki na paznokciach :-)