reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Infinity, teoretycznie wszystkie leczymy się u specjalistów w końcu trafiłyśmy do klinik niepłodności, ale jak widać co lekarz to inny przypadek, inny schemat, jeden chwytający się wszystkich możliwości inny mówiący brak dowodów naukowych więc nie stosuję, itd itd. Trzeba to wszystko sobie poukładać, na pewno nie zaszkodzi podpytać, dowiedzieć się, podać przykłady. Życzę Tobie aby to trzecie podejście okazało się tym ostatnim i byś nie musiała dalej szukać. :tak:

mmm, trzymam kciuki by kropek wgryzał się w mamusię, oby czas do bety szybko CI zleciał :tak: przy każdym transferze miałam i lutkę i dupka.

Kiki, Esiek, &&&&&&&&&&& za Happy End :tak:

reklama
Infinity,, KasiaMakaronik bardzo mi przykro :-( jakie to jest niesprawiedliwe !!! Czasem się tak zastanawiam czym my sobie na to zasłużyłyśmy ???
A ja dziś dostałam 1 szy zastrzyk z gonapeptylu. Mam go brać przez 2 tyg co 2 dzien. 17 marca wizyta i zaczynam stymulacje. Według planu punkcja być może 28 marca a transfer 2 kwietnia. Grunt to mieć plan działania ;-)

Dziewczyny co innego dostać zwolnienie na 100% a co innego jak masz jechać w delegację i nie chcesz bo przepisy mówią ze kobiety w ciąży w delegację nie można wysyłać. Chodzi o to że musi mieć wtedy zaświadczenie o stwierdzeniu ciąży bo tak na "gębę" to nikt jej nie wysłucha. Musisz mieć ciążę stwierdzoną. Mój gin np. powiedział że teraz dopiero moze powiedzieć że jestem w ciaży i dopiero teraz wystawił by mi takie zaświadczenie, chociaż teraz to już chyba karta ciąży jest takim zaświadczeniem. Wcześniej nie chciał i powiedział ze zwolnienie to ewentualnie jak najbardziej ale na 80%. Czyli widzicie to zalezy wszystko od lekarza.

Bzibziok ten lek nazywa się argentin-t, ale czytam że już sobie poradziłaś.

Esiek bez stresu chyba się nie da, ale trzymamy jutro kciuki to Twój dzień.

majka a czemu ty nie masz jeszcze karty założonej, przeciez to podstawa jak by tfu tfu coś się stało żeby było wiadomo że jestes kobietą ciężarną, mi gin zawsze kazał mieć kartę przy sobie.

Witam dziewczyny. Jestem na forum od jakiegoś czasu,ale podczytuję.Staramy się z mężem już kilka dobrych lat,Do tej pory głównie skupiliśmy się na mnie.Z badań wyszło, że mam niedoczynność tarczycy, niski progesteron i wysoką prolaktynę. Od roku biorę bromergon i miałam 3 cykle z CLO i nadal nic.Lekarz zlecił badanie nasienia i wyszło że plemniki są mało ruchliwe, lepkie i fatalna morfologia.Zostałam skierowana do kliniki leczenia nieplodności i mam do was pytanie, myślicie że takie wyniki to In Vitro? na wizytę wybieram się za 2 tyg więc wszystkiego się dowiem, ale chciałam zapytać co myślicie.

Przypomnę że długie nie leczone przeziębienie może mieć gorszy wpływ na płód niż antybiotyk dla tego koleżanko marsz do lekarza. Masz możliwość nawet iść do nocnej i świątecznej pomocy lekarskiej. Tam raczej nie ma kolejek po za tym mówisz że podejrzewasz ciąże i oni na pewno dadzą odpowiednie leki. Ja się załatwiam jak karmiłam i dostałam wtedy lek ze sterydem aby wziąć jeden dzień i szybciej zadziałać niż zwykły i lekarz mówił że bym się nie marwiłą bo wie co robi i dziecku nie zaszkodzi . Do pracy było potrzebne mi zaświadczenie że jestem w ciąży w tedy było 100 % wcześniej jakieś 3 tygodnie miałam 80% płacone:-) Tym co się nie udało wiem że ciężko wiele łez i ja wylałam wiele wódki wypiłam zanim było wow ;-) Wiara

a Bzibziok pytałaś w jakim urzędzie pracuję, oczywiście że nie tajemnica w urzędzie miejskim.

No to w tej chwili nie jestem pewna, czy urząd miasta też ale na pewno Urząd Marszałkowski w Szczecinie pracuje na naszych programach. A ja wdrażałam też w Świnoujściu. A czym się zajmujesz w Urzędzie??

Ostatnia edycja:
Olusia – dziękuje, że pytasz. Dziś był poniedziałek i jak przy poniedziałku w pracy jestem zmierzła, bo za szybko weekend minął, śpiąca bo wcześnie musiałam wstać i jak przeważnie miałam zapędy mordercze wobec kilku osób, ale nie skończyło się na rozlewie krwi :-D

Jo.M. – dziękuję, że pytasz. Ja sobie cichutko siedzę i czekam na zbliżający się wielkimi krokami wypad do szpitala, jeżeli to można nazwać wypadem :-D A poza tym jeszcze nie powiedziałam mojemu „kochanemu szefostwu”, że mnie w przyszłym tygodniu nie będzie. Już słyszę te komentarze...

_Infinity_ - przykro mi, że ten raz to nie ten raz :-(

Esiek, Juhasek87 – ogromne kciuki zaciskam za Wasze udane transfery.

Uda sie – powodzenia na pierwszym podglądanku.

MARZEC:

4: Esiek - udany criotransfer
4: Uda sie - pierwsze podglądanko
4: Juhasek87 - udany transfer

5: kikifish87 - wyczekiwany, udany criotransfer
8: maaagdzik - wysoka beta
10: majka201 - kolejne spotkanie z dzidzią
10: solostar29 - wysoka beta
11: Bzibziok - pierwsze spotkanie z dzidzią
11: lenkabar - drugie spotkanie z dzidzią
11: Uda sie - pierwsze podglądanko
11: Mammoni - punkcja
11: Bziumelka - wizyta kontrolna
17: Anulla28 - wizyta kontrolna
17: dorotav - kolejna wizyta u immunologa
18: Madzia76 - kolejne spotkanie z maluszkiem
20: Olusia7982 - wizyta kontrolna

Ostatnia edycja:
reklama
MMM zaciskam kciuki &&&&&&&&&&&&&
ESIEK i JUHASEK trzymam kciuki za udany transfer aby maleństwa zostały z Wami na 9 miesięcy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ja czekam aż labo otworzą bo dzisiaj zdecydowałam zbadać prolaktyne bo gin. kazał po 3 tygodniach od brania bromergonu a w niedziele minął ten czas :-)

Ostatnia edycja:
Do góry