reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kasikmi ja miałam identyczną sytuację jak Ty i dobrze zrobiłaś, że dobiłaś jeszcze te 25 j, bo tak trzeba zrobić w tym przypadku. Pytałam się o to pielęgniarkę z mojej kliniki i powiedziała mi, że są dwie opcje, że albo nie do końca została wciśnięta końcówka albo pen się zaciął.

Ostatnia edycja:
reklama
anikola - bardzo serdecznie dziękuję. Nie dość, że stresuje mnie fakt samego wbijania igły to jeszcze spotykają mnie takie przygody :) pozdrawiam ciepło

Dzięki za wsparcie Kobitki. Pani Doktor powiedziała, że liczy się to co bylo od 6dpt do 10 dpt, a to jest wedlug niej ok. Jej zdaniem być może jeden z maluchów obumarł. Chciała żebym powtórzyała badanie za tydzień. Zaprotestowałam, bo nie chce powtórzyć poprzedniej próby. Tak więc robię betę w czwartek i ide z wynikami do mojego doktora.
Oczywiście zrobię też jutro. Może jednak zdarzy się cud.

yplocka – i taka postawa bardzo mi się podoba, trzeba wierzyć, że się uda. &&&&&&&&& za przyrost

GRUDZIEŃ:

15: Jogo - udany transfer
15: keki84 - udany transfer

16: Lotinda - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
16: labo75 - USG serduszkowe
16: Lilia♥ - tak długo wyczekiwany criotransfer :)
16: Zuzia2011 - udany transferek dwóch maluszków
16: Niepokorna - udany transfer
17: yplocka1 - wysoki przyrost bety
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)
17: Esiek - USG pęcherzykowe
18: genna - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
19: _Infinity_ - udany transfer
23: Siaga - USG serduszkowe
27: martaczi - podglądanie zdrowego maluszka

STYCZEŃ:

7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
27: martaczi - badanie prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 – punkcja

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

yplocka sytuacja podobna ale efekt końcowy będzie inny:sorry:trzeba w to wierzyć;-)

Dostałam wczoraj @ w 27 dc, jak zwykle wahania po ivf. To już moja druga @, nie byłam w klinice na kontroli, pojadę po Nowym roku, chciałam mieć 3 cykle przerwy żeby komórki były doładowane suplementami ale nie wiem jak się to liczy, czyli jeszcze jedna @ minie i mogę zaczynać czy później. Chciałam zrobić histero z scratchingiem bo czytałam ze można to połączyć:eek:a powiedzcie mi czy histero może potwierdzić endo czy tyylko laparoskopia?
Mam w planach zrobienie kilku badań, na pewno NK, i mutacje o których pisała mi Oktavii oraz toxo, różyczkę i cytomegalię.

Yplocka skoro pani doktor jest dobrej myśli to Ty też musisz być. Tym razem się uda, zobaczysz :tak::tak::tak:

Gizas najważniejsze, że masz plan, to trzyma nas w pionie :-) Jeżeli chcesz pełne 3 cykle to chyba powinnaś liczyć od pierwszej @ po ivf bo to pierwszy cykl. Dałaś mi teraz do myślenia bo ja też łykam te wszystkie suplementy ale chciałam podchodzić na początku stycznia, czyli po 2 cyklach suplementacji. Może rzeczywiście odczekać jeszcze jeden, może akurat to pomoże?

Cześć dziewczyny

Zula - Mój lekarz polecił dr Malinowskiego. To jakiś mega specjalista czy co? Może warto to tej Łodzi pojechać? Faktycznie szperałam wczoraj w internecie i tak jak mój dr mówił nie ma zbyt wielu immunologów. Znalazłam jednego który przyjmuje w w szpitalu (podejrzewam że będzie długi czas oczekiwania na wizytę) i jednego z prywatnej przychodni. Jutro podzwonię i sprawdzę gdzie szybciej
mnie przyjmą.

ypolcka
- No to może jeszcze nic straconego , trzymam kciuki. Też bym wcześniej na bete poszła . Z całych sił trzymam moje kciukasy:-)

Giza - Jak 3 cykle chcesz odczekać do czyli 3x@ i w czwartym cyklu zaczynasz. Po 3 @ raczej powinnaś pojechać do lekarza i uzgodnić wszystko. Zrobić USG i sprawdzić czy wszystko ok. Pozdrawiam

Jo.M - Malinoowski leci schematem - na początku komplet badań od ok 2500-6000 PLN. Badania musisz zrobić u niego a potem co by Ci nie wyszło zaleci szczepienia...

reklama
Cześć dziewczynki!
Jestem po transferze, prof. musiał użyć kulociągu (?!), bo nie mógł włożyć cewnika, ale wszystko skończyło się dobrze :-)
Pytałam, co możemy więcej zrobić, by uniknąć poronienia, to zapisał Acard, Encorton i wit. D. Ale czy Encorton nie jest na tarczycę czy mi się coś pomyliło? Generalnie powiedział, że nie jest zwolennikiem ładowania lekami, więc sama nie wiem czy brać...
Testować planuję 23.12, to będzie 8dpt to już powinno coś wyjść. Z uwagi na komplikacje zawodowe zależy mi na tym, by wiedzieć jak najprędzej...

Do góry