reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
24magda mi przy pierwszym in vitro zniszczyli nadliczbowe komórki bez mojej wiedzy, przy drugiej próbie świadomie przekazałem je do adopcji. Uważam, że 900 zł za zamrożenie 2 komórek to jest zdzierstwo tym bardziej, że nie ma żadnej gwarancji, że komórki po rozmrozeniu będą zdolne do zapłodnienia.

No to melduję się!
Transfer we wtorek 15.12 :) Progesteron wzrósł z 0,52 do 0,82 a estradiol z 1293 do 2349:szok:
Ale wciąż edno słabe. Wzrosło do 7.1 ale to wciąż nie za wiele. Pytałam doktorka na co ma wpływ grubość endometrium. No więc na implantacje, czyli to z czym u mnie jest problem.. Jeszcze 10 dni więc myślę, że wzrośnie. Dodatkowo dostałam też jakieś globulki dopochwowe (chwilowo nazwy nie pamiętam) no i tyle :)
Ktoś chyba pisał, że podrożał Lutinus? Pytałam w aptece..w tej której ja się zaopatruję ze 140 na 150 więc względnie do zniesienia :) ale babeczka mówiła, że gdzie indziej kosztuje ponad 200. To już różnica..

Kogo dopisujemy drogie Panie? :)

GRUDZIEŃ:

05: najki - wizyta kontrolna przed crio
07: Emenems - wizyta u położnej
07: Hess - wizyta w trakcie stymulacji
07: 24magda09 - wizyta kontrolna
07: silvia84 - punkcja
08: 24magda09 - kontrola i USG przed transferem
08: Nikaaa - beta i kolejny wysoki przyrost!:)
09: Nikaaa - wizyta kontrolna i wypatrywanie pęcherzyka
09: missdior23 - testowanie! - dwie tłuste krechy:)
09: jeera86 - testowanie! - również dwie tłuste krechy :)
10: pkati - testowanie! - wysoooka beta:)
10: zanetaanna - testowanie! - wysoooka beta:)
11: Monika1988 - criotransfer 5cio dniowego blastka
15: najki - criotransfer
16: Emenems - wizyta u lekarza rodzinnego
18: Edenlayn - wizyta kontrolna
21: DorotaMie - przepływy
21: Monika1988 - dwie tłuste krechy!:)
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty i przezierność karkowa
30:
kachna84 - wizyta kontrolna

annemarie - stymulacja-punkcja-transfer-ciąża!!!
yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe :)

STYCZEŃ:
05:
martka83 - wizyta u ginekologa/androloga
13: Emenems - rozpakowywanko! szybko, bezboleśnie, siłami natury ;)))))

Ostatnia edycja:
NAJKI oby do 15:) to już niebawem. Może podobnie będziemy mieć transfer; ) kobitki ja mam wizytę w pn czyli 7 bo 8 nie mogłam i dlatego przestawiłam. KACHNA masz rację to jest cholerne zdzierstwo. Wiesz po tym wszystkim teraz na spokojnie zastanawia mnie fakt dlaczego nie zapłodnili mi tych 2 komórek od razu. Gdy dowiedziałam się że za 1 razem udało się nam to nie wynikałam w to, cieszyłam się jedynie tym że zostanę wkoncu mamą,teraz dopiero mnie to zastanawia.

HESS czyli razem idziemy 7.12 na wizytę ;) jak się czujesz? jak tam "idą" zastrzyki? Mnie jeszcze dziś zaczął w dodatku bolec żołądek,trochę ostatnio faszerowałam się tymi tabletkami i teraz znów. Aj jakbym chciała już być po wszystkim...

Wiesz Kachna teraz w ząb nie pamiętam, muszę zajrzeć do kartoteki z przed 2 lat. Już znalazłam,pobrane 10 komórek, dojrzałych 8, a 2 zdegenerowane. no tak wszytko się zgadza,6 zarodków zapłodnili ale 2 nie dojrzały.czyli jeden wykorzystałam i zostało mi jeszcze 3 +te 2 komorki.

Teraz chce zabrać ze sobą jednego pisze przy nim 4AB,nie wiem tak na prawdę co to oznacza,jeśli się nie uda to wrócę po 2 (są razem zamrożone) czyli to będzie moje 3 ostatnie podejście refundowane.

reklama
Do góry