reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny jeszcze jedno pytanie do was może akurat któras z was miała podobnie. Czy biorąc leki przed crio (medrol acard i estrofem) można brać inne leki tzn. na refluks żołądka? pojawiły się u mnie niestety objawy tego cholerstwa (parę lat do tyłu leczylam się na to i przez to cholerstwo mam zapalenie zatok)po wybranym w pt antybiotyku wszystko było ok aż do wczoraj bol glowy jest nie do zniesienia zero życia we mnie ; (

reklama
Zanetaanna znam ten bol :) ja juz nie wiem kiedy tego sikanca robic :( owolke nr 1 mialam 22.11, w poniedz byly jeszcze 2 pecherzyki 17 i 14 mm. We wtorek ok. 17 zrobilam zastrzyk na pekniecie... no i teraz glupie pytanie mam testowac w niedziele? Czy lepiej do wtorku poczekac ??

Wiem sama sobie glupie problem stwarzam ale tez sie boje ze moglo nie wyjsc.... ale mam tez nadzieje ze moze jednak... ; (

a niedziela ,to ktory dzien od krio?

Annemarie ja nie mialam crio jeszcze.... z racji tego ze mialam w październiku badanie hsg i prawy jajnik jest oki lekarz chciala sprobowac cyklu naturalnego ze wspomaganiem clo i zastrzykiem hcg, bo byc moze to wlasnie badanie udroznilo prawy jajowod..
I tak w 11 dc na prawym jajniku byl pecherzyk 13 mm, 15dc na lewym mial 17 mm a na prawym 14mm. Badanie krwi wykazalo ze owulacja po prawej stronie byla w niedziele. Z tymi dwoma pecherzykami mialam poczekac do wtorku a nastepnie zrobic zastrzyk na pekniecie. Czyli pecherzyki powinny peknac 19-20 dc tzw 2 owulacja...
I dlatego sie zastanawiam kiedy zrobic test w niedziele? 28 dc? Czy moze poczekac do 30?
Nie wiedzialam ze jeszcze moge sie tak "napalac" na testowanie choc wiem ze nic z tego nie bedzie :( juz chyba przestane Wam truc... przyjdzie @ to przyjdzie... i tak wszystko wskazuje ze zawita ; (

Najki, ja na sztucznym cyklu clio miałam w 23dc, więc myślę, że spokojnie. No i się udało, na krótko, ale...
Pisałaś wczoraj, że powtarzając cytologie. Ile ma ona ważność? Zawsze myślałam, że dwa lata, teraz usłyszałam, że 3. Wizytę mam pod koniec grudnia, a transfer w styczniu, więc moglabym na spokojnie teraz zrobić, A nie później w nerwach :/

Najki, ja na sztucznym cyklu clio miałam w 23dc, więc myślę, że spokojnie. No i się udało, na krótko, ale...
Pisałaś wczoraj, że powtarzając cytologie. Ile ma ona ważność? Zawsze myślałam, że dwa lata, teraz usłyszałam, że 3. Wizytę mam pod koniec grudnia, a transfer w styczniu, więc moglabym na spokojnie teraz zrobić, A nie później w nerwach :/
anika dzięki Kochana:) w sobotę będę jeszcze na wizycie to dopytam o to czy dzień cyklu ma znaczenie. Kiedyś cytologia była dłużej ważna. PO zmianach dr mi powiedział, że wszystkie badania są ważne 3 miesiące. Masakra. W razie niepowodzenia, co trzy miechy, dodatkowe 350zł. Sam się za głowię łapał...ale mówią, że muszą trzymać się wymogów...to zrozumiałe. Niestety.
Na Twoim miejscu zrobiłabym jak mówisz. Teraz, albo za jakiś czas, ale nieco wcześniej żeby wynik nie kolidował z transferem.
U mnie wynik będzie po około tygodniu, czyli być może już we wtorek (i mogłabym mieć ten transfer w czwartek) ale przed nim muszę zacząć brać Lutinus - dopochwowo. Więc nie wiadomo by było kiedy zacząć. No więc trzeba czekać :confused2:

dziewczyny jeszcze jedno pytanie do was może akurat któras z was miała podobnie. Czy biorąc leki przed crio (medrol acard i estrofem) można brać inne leki tzn. na refluks żołądka? pojawiły się u mnie niestety objawy tego cholerstwa (parę lat do tyłu leczylam się na to i przez to cholerstwo mam zapalenie zatok)po wybranym w pt antybiotyku wszystko było ok aż do wczoraj bol glowy jest nie do zniesienia zero życia we mnie ; (
Magda najbezpieczniej będzie jak skonsultujesz to z lekarzem. Ja o wiele róznych leków przed crio pytałam i lekarze zawsze mówili, że do transferu można wszystko. Później już nie ;)

U mnie tez dzisiaj swieto,

dostalam wyniki z biopsji endometrium.Yupijajej nie ma Plazmazellen,Nkzellen tyle ile musi byc,wszystko w normie.Macice uwazam za odchaczona:biggrin2::-D:biggrin2:.Nie mam sie juz czego czepiac ;-)
superancko!!!!!!!!!!:)))))))))))))

O Boziu ile w tym grudniu się dzieje :szok::-)

GRUDZIEŃ:
03: Edenlayn - USG połówkowe
05: najki - wizyta kontrolna przed crio
07: Emenems - wizyta u położnej
07: Hess - wizyta w trakcie stymulacji
08: 24magda09 - kontrola i USG przed transferem
09: missdior23 - testowanie! - dwie tłuste krechy:)
09: jeera86 - testowanie! - również dwie tłuste krechy :)
10: pkati - testowanie! - wysoooka beta:)
10: zanetaanna - testowanie! - wysoooka beta:)
16: Emenems - wizyta u lekarza rodzinnego
18: Edenlayn - wizyta kontrolna
21: DorotaMie - przepływy
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty i przezierność karkowa
30:
kachna84 - wizyta kontrolna

annemarie - stymulacja-punkcja-transfer-ciąża!!!
yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe :)

STYCZEŃ:
05:
martka83 - wizyta u ginekologa/androloga
13: Emenems - rozpakowywanko! szybko, bezboleśnie, siłami natury ;)))))

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,

[h=2]Lista niezbędnych badań do zabiegu in vitro[/h]1. Kariotypy obu partnerów u mężczyzn z zaburzeniami parametrów nasienia rozszerzone o CFTR i AZF;2. Badanie cytologiczne i USG piersi nie starsze niż roczne;3. Badania wirusologiczne: WR (VDRL - kiła) HBS HCV HIV u kobiet także, które nie miały wcześniejszego kontaktu cytomegalia i toxoplazmoza w klasie IgM i IgG;4. Badania biochemiczne u kobiety (pod kątem znieczulenia do zabiegu): morfologia, koagulogram, AST, ALT, bilirubina, mocznik, kreatynina, jonogram;5. Badanie nasienia rozszerzone w oraz w miarę konieczności wraz z testem SCD lub MSOME- 6600;6. Posiew z kanału szyjki i posiew nasienia bezpośrednio przed procedurą (u mnie - miesiąc przed, bo tyle jest to ważne)7. U pacjentów ze schorzeniami przewlekłymi - konsultacja specjalistyczna lekarza prowadzącego o braku przeciwwskazań do zabiegu IVF.

reklama
Hej dziewczynki,

jeera, może poczekaj chociaż do dnia @, bo tak to zaraz będziesz się zastanawiać czy nie za wcześnie czy cuś ;*

U mnie dalej nie ma @, choć to dopiero tydzień spóźnienia, zrobiłam test w poniedziałek z popołudniowego, była jakaś tam druga kreska, ale taka wklęsła jakby miejsce na tą właściwą, więc nawet nie robię drugi raz, bo to taki stres.. trzeba czekać i przyjąć, że pewnie przylezie;) W cuda wierzyć niebezpiecznie;)
Jedynie się boję, że fest się rozreguluje teraz..

Do góry